Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρετανία: Πάνω από 35.000 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα την τελευταία εβδομάδα

Βρετανία: Πάνω από 35.000 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα την τελευταία εβδομάδα

Τεράστια ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στην Βρετανία, ξυπνώντας και πάλι τον «εφιάλτη» των πιο τραγικών ημερών της πανδημίας στη χώρα η οποία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία κατέγραψε κατά την τελευταία εβδομάδα 35.204 νέα κρούσματα κορονοϊού που οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα, την πιο μεταδοτική μέχρι στιγμής παραλλαγή του ιού.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυτής της παραλλαγής ανήλθε σε 111.157, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Η παραλλαγή Δέλτα τώρα αντιστοιχεί στο 96% των κρουσμάτων στα οποία έχει γίνει μελέτη αλληλουχίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά στο να προσφέρουν προστασία απέναντι στον κίνδυνο νοσηλείας.

Εκτός όμως από την Δέλτα, ανακοινώθηκε και νέα μετάλλαξη, η Λάμδα! Ωστόσο είναι πολύ λιγότερο μεταδοτική, καθώς έχουν εντοπιστεί 6 κρούσματα κατά το διάστημα 23 Φεβρουαρίου-7 Ιουνίου, εκ των οποίων πέντε είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις