Κόσμος

Βρετανία: Πάνω από 90 συλλήψεις στις αιματηρές διαδηλώσεις για τη δολοφονία των 3 κοριτσιών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο «κύμα» άγριων επεισοδίων με πάνω από 90 συλλήψεις καταγράφτηκε χθες, Σάββατο (03.08.24) στη Βρετανία, στη σκιά της δολοφονίας των τριών κοριτσιών, που έχει προκαλέσει σειρά αιματηρών διαδηλώσεων κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων.

Οι αναταραχές, οι πιο εκτεταμένες στη Βρετανία εδώ και 13 χρόνια, ξέσπασαν μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών κατά την επίθεση με μαχαίρι σε σχολή χορού.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια, καταστήματα λεηλατήθηκαν και αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε περιοχές, όπως το Λίβερπουλ, το Μπρίστολ, το Μπλάκπουλ και το Μπέλφαστ. Δεν ήταν, ωστόσο, βίαιες όλες οι διαδηλώσεις.

Glass door is shattered,  as riots continue into the night in Liverpool, Britain, August 3, 2024. REUTERS

 

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έχει δεσμευθεί να προσφέρει στις αστυνομικές δυνάμεις την «πλήρη στήριξη» της κυβέρνησης για να λάβει δράση απέναντι στους «εξτρεμιστές» που επιχειρούν να «σπείρουν το μίσος».

Υπενθυμίζεται ότι η οργή ξέσπασε με φόντο τις αρχικά ψευδείς πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει στα social media ότι ο ύποπτος για το έγκλημα ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος, που βρισκόταν παράνομα στη Βρετανία.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι ο ύποπτος Άξελ Ρουντακουμπάνα, 17 ετών, έχει γεννηθεί στη Βρετανία, αλλά οι διαμαρτυρίες από διαδηλωτές κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων συνεχίστηκαν και κλιμακώθηκαν σε βίαια επεισόδια.

Protestors throw fireworks as the riots continue into the night in Liverpool, Britain, August 3, 2024. REUTERS

Ταραχές σημειώθηκαν στο Λίβερπουλ, το Μπρίστολ, το Χαλ και το Μπέλφαστ –τέσσερις πόλεις σε διαφορετικές γωνιές της χώρας. Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούν να αποτρέψουν συμπλοκές μεταξύ εκατοντάδων διαδηλωτών που ανήκαν σε αντίπαλες πλευρές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία