Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρετανία: Παραιτήθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας Ρόμπιν Γουόκερ με «πυρά» για τον Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Παραιτήθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας Ρόμπιν Γουόκερ με «πυρά» για τον Μπόρις Τζόνσον

Δεν έχει τέλος ο πολιτικός σεισμός για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στην Βρετανία, με τις παραιτήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Ρόμπιν Γουόκερ, υφυπουργός Παιδείας παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά παραιτήσεων, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.

“Τα πρόσφατα γεγονότα μου κατέστησαν σαφές ότι το μεγάλο κόμμα μας έχει παρεκτραπεί από τις βασικές του αποστολές για να επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν την ηγεσία”, ανέφερε ο Γουόκερ στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο Twitter. Είναι η τέταρτη παραίτηση το τελευταίο 24ωρο.

Χιονοστιβάδα οι παραιτήσεις

Λίγο νωρίτερα σήμερα είχαμε την τρίτη παραίτηση μέσα σε λίγες ώρες ήρθε από το μέλος των Συντηρητικών και υφυπουργό Παιδείας της Βρετανίας Γουίλ Κουίνς.

Αιτία και της παραίτησης ήταν η «ανακριβής» ενημέρωση που είχε για τον διορισμό ενός πολιτικού εναντίον του οποίου είχαν γίνει καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να γνώριζε τις καταγγελίες αλλά να έκανε πως… δεν ήξερε! 

«Σας ευχαριστώ που με συναντήσατε χθες το βράδυ και για την ειλικρινή σας συγγνώμη σχετικά με την ενημέρωση που έλαβα από τον αριθμό 10 (σ.σ Ντάουνινγκ Στριτ, το πρωθυπουργικό γραφείο) ενόψει της ενημέρωσης του Τύπου τη Δευτέρα, η οποία τώρα γνωρίζουμε ότι ήταν ανακριβής», ανέφερε στην επιστολή του παραίτησης που έδωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό και την οποία ανέβασε στο Twitter.

«Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση νιώθω ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για τα Παιδιά και τις Οικογένειες, καθώς δέχθηκα και επανέλαβα τις διαβεβαιώσεις αυτές καλή τη πίστει», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα η Λόρα Τροτ, βουλευτής του κόμματος του Τζόνσον, παραιτήθηκε από τη θέση της στο υπουργείο Μεταφορών. «Η εμπιστοσύνη στην πολιτική είναι και πρέπει πάντα να είναι υψίστης σημασίας, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες αυτή έχει χαθεί», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Τροτ.

Μετά τους νέους τριγμούς και τις παραιτήσεις από την κυβέρνηση Τζόνσον, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη Βρετανία μοιάζει πιθανό. Εκτός κι αν ο Μπόρις Τζόνσον αποδειχτεί ξανά… επτάψυχος. Ο ίδιος, πάντως, αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησης, όπως έκανε και όταν αποκαλύφθηκαν τα προηγούμενα σκάνδαλα επί πρωθυπουργίας του. 

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε ότι την απόφαση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα λάβει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Όταν ρωτήθηκε, αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Ζαχάουι απάντησε στο LBC: «Ο πρωθυπουργός θα λάβει αυτή την απόφαση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις