Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Βρετανία: Πέθανε ο 12χρονος Άρτσι – Αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα

Βρετανία: Πέθανε ο 12χρονος Άρτσι – Αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα

Έφυγε από τη ζωή ο 12χρονος Άρτσι, ο οποίος βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη εδώ και τέσσερις περίπου μήνες σε νοσοκομείο της Βρετανίας.

Ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι, που ήταν εγκεφαλικά νεκρός εδώ και μήνες, απεβίωσε μέσα στο νοσοκομείο της Βρετανίας στις 12.15 μ.μ. περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Οι γιατροί είχαν αποσυνδέσει τα μηχανήματα περίπου στις 10 π.μ.

Νωρίτερα, απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα των γονιών του 12χρονου να απομακρύνουν τον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από το νοσοκομείο και να τον μεταφέρουν σε ξενώνα προκειμένου να έχει «αξιοπρεπή» θάνατο.

Η μητέρα του Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο που θα μπορούσε να κάνει αφού έχασε τη μάχη ο γιος της να παραμείνει σε μηχανική υποστήριξη.

Λίγο μετά το θάνατο του παιδιού το Σάββατο η μητέρα του και η θεία του εμφανίστηκαν έξω από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου του ανατολικού Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν ο 12χρονος και δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι πέθανε.

Η Χόλι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Archie πέθανε στις 12.15 σήμερα. Πάλεψε μέχρι τέλους και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις