Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Βρετανία: Πέθανε το 8 μηνών βρέφος που έπασχε από ανίατη ασθένεια – Συγκλονισμένη η Τζόρτζια Μελόνι

Βρετανία: Πέθανε το 8 μηνών βρέφος που έπασχε από ανίατη ασθένεια – Συγκλονισμένη η Τζόρτζια Μελόνι
Φωτογραφία: Reuters

Δεν τα κατάφερε η οκτώ μηνών Ίντι Γκρέγκορι, η οποία υπέκυψε στην ασθένειά της την περασμένη νύχτα σε μονάδα φροντίδας της Βρετανίας.

Η μικρή Ιντι υπέφερε από σπάνια γενετική ασθένεια, η οποία δεν επέτρεπε την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος, και η δικαιοσύνη στη Βρετανία είχε αποφασίσει την αποσύνδεσή της από τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική και καρδιακή της λειτουργία.

Η κυβέρνηση της Ρώμης είχε χορηγήσει στην Ίντι, πριν από μια εβδομάδα, την ιταλική υπηκοότητα με κατεπείγουσα διαδικασία και με στόχο να μπορέσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Bambin Gesù της Αιώνιας Πόλης, ειδικευμένο σε παιδιατρικές παθήσεις. Η βρετανική δικαιοσύνη, όμως, δεν το επέτρεψε τονίζοντας ότι πρόκειται για ανίατη ασθένεια.

«Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε συντετριμμένοι, οργισμένοι και γεμάτη ντροπή», υπογράμμισε ο πατέρας της μικρής, ο οποίος πάλεψε μέχρι το τέλος για την μεταφορά της στην Ιταλία. «Τα δικαστήρια και το εθνικό σύστημα υγείας όχι μόνο της στέρησαν την δυνατότητα να ζήσει, αλλά και την αξιοπρέπεια να πεθάνει στο σπίτι της», πρόσθεσε.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, ό,τι μπορούσαμε. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Καλό ταξίδι, μικρή Ίντι», έγραψε στο διαδίκτυο η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις