Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρετανία: Πλήγμα για τον Μπόρις Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις μετά τη διαρροή για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι

Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το προβάδισμά του έχασε το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, σε δημοσκοπήσεις έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος μετά τον σάλο που ξέσπασε με τις αποκαλύψεις για χριστουγεννιάτικα πάρτι εν μέσω lockdown στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της YouGov που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «The Times», οι Τόρις (Συντηρητικό Κόμμα) του Μπόρις Τζόνσον έχουν χάσει το προβάδισμά τους έναντι των Εργατικών και έχουν πέσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου. Σημειώνεται πως στις 2 Δεκεμβρίου βρίσκονταν στο 33%, ενώ παράλληλα οι Εργατικοί αύξησαν το ποσοστό τους κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 37%.

Ο Τζόνσον εξασφάλισε 365 από τις 650 έδρες στις πρόωρες εκλογές του 2019, την μεγαλύτερη πλειοψηφία εδρών που κατακτούν οι Τόρις μετά τη νίκη της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987. Ο ίδιος επέβαλε την περασμένη Τετάρτη περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία.

Λίγες ώρες πριν, είχε ζητήσει συγγνώμη για την διαρροή βίντεο που δείχνει στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ να διασκεδάζουν σε χριστουγεννιάτικο πάρτι το 2020 στη διάρκεια του lockdown κατά την οποία απαγορεύονταν αυτές οι εκδηλώσεις. 

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι έγιναν χριστουγεννιάτικα πάρτι στα οποία παραβιάστηκαν οι κανονισμοί που ίσχυαν και το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Τζόνσον έλεγε ψέματα όταν το διέψευδε, σύμφωνα με την Times.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις