Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: «Πράσινο φως» και στο εμβόλιο της Moderna – Το τρίτο που παίρνει έγκριση

Βρετανία: «Πράσινο φως» και στο εμβόλιο της Moderna – Το τρίτο που παίρνει έγκριση

Ένα ακόμη εμβόλιο στη μάχη κατά του κορονοϊού ενέκρινε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, καθώς ενέκρινε σήμερα τη χρήση αυτού της Moderna, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Παράλληλα πρόσθεσε πως συμφώνησε για την αγορά άλλων 10 εκατ. δόσεων του εμβολίου, το οποίο υπολογίζει ότι θα αρχίσει να χορηγεί από την άνοιξη.

Τρία εμβόλια εναντίον της COVID-19 έχουν μέχρι τώρα εγκριθεί για χρήση στη Βρετανία, με εκείνα των Pfizer/BioNTech και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca να χορηγούνται ήδη.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει τώρα 17 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna και οι παραδόσεις θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την άνοιξη, εφόσον η Moderna διευρύνει την ικανότητα παραγωγής της.

«Έχουμε εμβολιάσει ήδη σχεδόν 1,5 εκατ. ανθρώπους σε όλο το ΗΒ και το εμβόλιο της Moderna θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα ακόμη περισσότερο όταν οι δόσεις καταστούν διαθέσιμες την άνοιξη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Το εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικό κατά 94% στην πρόληψη της ασθένειας στις κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου και η χρήση του έχει ήδη εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις