Κόσμος

Βρετανία: Προς παραπομπή σε ειδική επιτροπή ο Μπόρις Τζόνσον για το σκάνδαλο Partygate

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ερχόμενη Πέμπτη (21.4.2022) θα συζητηθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων το σκάνδαλο Partygate και αν θα παραπεμφθεί σε ειδική επιτροπή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για παραπλάνηση των βουλευτών σε ό,τι αφορά την παραβίαση των μέτρων για την COVID-19 και τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, δήλωσε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (19.4.2022) ότι θα επιτρέψει στο αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα να καταθέσει την πρόταση για να συζητηθεί η εμπλοκή του Μπόρις Τζόνσον στην παραπλάνηση των βουλευτών σχετικά με τα πάρτι, που έγιναν το σκάνδαλο Partygate. 

Ο Χόιλ είπε ότι δεν επαφίεται στον ίδιο να καθορίσει αν ο Τζόνσον επέδειξε περιφρόνηση απέναντι στο Κοινοβούλιο με τις δηλώσεις που έκανε για τα πάρτι που διεξάγονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ, στο γραφείο του και στην επίσημη κατοικία του, εν μέσω της καραντίνας.

«Ο ρόλος μου είναι να αποφασίσω αν υπάρχει κάποιο θέμα που πρέπει να εξεταστεί», σημείωσε. «Κατά συνέπεια (ο ηγέτης της αντιπολίτευσης) μπορεί να καταθέσει πρόταση συζήτησης» του θέματος για την Πέμπτη, πρόσθεσε.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν δηλώσει ότι θα επιδιώξουν να διεξαχθεί ψηφοφορία με το ερώτημα της παραπομπής του Τζόνσον σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή που θα εξετάσει εάν παραπλάνησε σκοπίμως τους βουλευτές όταν είπε ότι στην Ντάουνινγκ Στριτ τηρούνταν όλοι οι κανόνες.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή είναι μάλλον απίθανο να περάσει, δεδομένου ότι οι Συντηρητικοί διαθέτουν ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και ελάχιστοι βουλευτές του κόμματός του τον έχουν επικρίνει δημοσίως.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή