Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βρετανία: Σάλος από τις αποκαλύψεις για χρήση κοκαΐνης σε πάρτι της Λιζ Τρας

Βρετανία: Σάλος από τις αποκαλύψεις για χρήση κοκαΐνης σε πάρτι της Λιζ Τρας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ίχνη λευκής σκόνης, που πηγές θέλουν να είναι κοκαΐνη, βρέθηκαν τόσο στην πρωθυπουργική κατοικία όσο και σε ένα εξοχικό κυβερνητικό σπίτι, μετά από πάρτι στα οποία συμμετείχαν πολιτικοί σύμμαχοι της Λιζ Τρας, σύμφωνα με το Guardian.

Συγκεκριμένα, η λευκή σκόνη ανακαλύφθηκε στο κτήμα Chevening το περασμένο καλοκαίρι, τις ημέρες πριν η Τρας γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές.

Σύμφωνα με μέλος του προσωπικού, εξετάστηκε δείγμα της σκόνης και διαπιστώθηκε ότι ήταν κοκαΐνη.

Άλλες πηγές είπαν ότι είχαν βρεθεί αντίστοιχα υπολείμματα στα γραφεία στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά από δύο πάρτι καραντίνας που πραγματοποιήθηκαν όταν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ακόμα πρωθυπουργός.

Το προσωπικό που εργαζόταν στο κτήμα Chevening είπε ότι σε δύο περιπτώσεις βρέθηκαν ίχνη λευκής σκόνης σε ένα τραπεζάκι σε μια αίθουσα παιχνιδιών με τραπέζι για σνούκερ, μετά από νύχτες, τις οποίες η  Τρας ήταν γνωστό ότι διασκέδαζε επισκέπτες στο εξοχικό του Κεντ, ένα καταφύγιο για υπουργούς εξωτερικών.

Η Τρας, τότε υπουργός Εξωτερικών, φιλοξένησε μια συγκέντρωση στο σπίτι του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 19-21 Αυγούστου, καθώς η εκστρατεία της για την ηγεσία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-4 Σεπτεμβρίου. Πολιτικοί σύμμαχοι ήταν παρόντες και τα δύο Σαββατοκύριακα…

Το κτήμα Chevening είναι μία έκταση 3.000 στρεμμάτων. Η χρήση της έπαυλης των 115 δωματίων παραχωρείται παραδοσιακά στον υπουργό Εξωτερικών και η συντήρησή της χρηματοδοτείται από καταπίστευμα που ιδρύθηκε με πράξη του κοινοβουλίου.

Αν και άνθρωπος εκ των έσω λέει ότι γινόταν ευρέως χρήση κοκαΐνης από πολιτικούς συμμάχους της Τρας, ο Guardian λέει ότι δεν υπάρχει μαρτυρία ότι έκανε χρήση κοκαΐνης η ίδια η Τρας ή ο Τζόνσον ή αν γνώριζαν ότι γίνεται αυτό. Επίσης, θεωρείται ότι ο Τζόνσον δεν ήταν σε κανένα από τα δύο πάρτι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Guardian, τη φορά που βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης στην Ντάουνινγκ Στριτ, ήταν μετά από πάρτι, την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου.

Ίχνη λευκής σκόνης και μικρές πλαστικές σακούλες βρέθηκαν επίσης στις 19 Δεκεμβρίου 2020, το πρωί μετά από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, στα μπάνια του συγκροτήματος της πρωθυπουργικής κατοικίας, σύμφωνα με πηγές.

Οι αποκαλύψεις του Guardian έρχονται μετά την αποκάλυψη για χρήσης κοκαΐνης σε τουαλέτες δίπλα στο τότε κοινοβουλευτικό γραφείο του Τζόνσον και σε πολλές άλλες τοποθεσίες σε όλη την κοινοβουλευτική περιουσία πέρυσι.

Ο Guardian πάντως, έθεσε μια σειρά ερωτήσεων στην Λιζ Τρας για τις αποκαλύψεις σχετικά με το Chevening. Η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερώς. Εκπρόσωπός της είπε σε μια σύντομη δήλωση: «Αυτό είναι κατηγορηματικά αναληθές».

Ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ο εκπρόσωπός της διευκρίνισε: «Εάν υπήρχαν αποδείξεις ότι αυτή η υποτιθέμενη δραστηριότητα είχε συμβεί κατά τη χρήση του (κτήματος) Chevening, η κ. Τρας θα περίμενε να είχε ενημερωθεί και οι αρμόδιες αρχές να είχαν ερευνήσει σωστά το θέμα. Όπως φαίνεται, ο Guardian δεν προσκόμισε στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς».

Το Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει…

Ένας εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο Τζόνσον εκπλήσσεται από αυτούς τους ισχυρισμούς, καθώς δεν έχει ενημερωθεί για ενδείξεις χρήσης ναρκωτικών στην οδό Ντάουνινγκ Στριτ, υπενθυμίζοντας ότι όσο ήταν πρωθυπουργός έκανε εκστρατεία κατά την χρήσης ναρκωτικών.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις