Κόσμος

Βρετανία: Σε καραντίνα για 14 μέρες όσοι φτάνουν από την Γαλλία

Η Βρετανία αποφάσισε να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους όσοι φτάνουν από τη Γαλλία και άλλα κράτη από αύριο Σάββατο, διότι ο δείκτης αναπαραγωγής του κορονοϊού στη χώρα αυτή είναι πολύ υψηλός, γνωστοποίησε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον, που ανησυχεί για τον κίνδυνο να ξεσπάσειο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, προσέθεσε επίσης την Ολλανδία, τη Μάλτα, το Μονακό, τα νησιά Τερκς και Κάικος και την Αρούμπα στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις οποίες θα τίθενται σε καραντίνα. Ισπανία και Βέλγιο είχαν ήδη προστεθεί στη λίστα πρόσφατα.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει» να αφαιρεθούν οι χώρες αυτές από τον κατάλογο των κρατών όπου τα ταξίδια θεωρούνται ασφαλή για «να διατηρήσουμε τον δείκτη των μολύνσεων χαμηλά», ανέφερε ο Σαπς μέσω Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «χαμηλά» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση. «Αν φθάνετε στο ΗΒ από τους προορισμούς αυτούς μετά τις 04:00 το Σάββατο θα πρέπει να τίθεστε σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες», πρόσθεσε ο υπουργός μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης (@grantshapps).

Δυσαρέσκεια από την Γαλλία

Η πρώτη χώρα που αντέδρασε στην ανακοίνωση αυτή του υπουργού Μεταφορών της Βρετανίας ήταν η Γαλλία. Το Παρίσι εξέφρασε λύπη για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης και διεμήνυσε ότι θα εφαρμόσει «μέτρο ανταπόδοσης» της κίνησης, μέσω του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, που εκφράστηκε επίσης μέσω Twitter.

Πρόκειται για «μια βρετανική απόφαση για την οποία λυπούμαστε και θα οδηγήσει σε μέτρο ανταπόδοσης, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποκατάσταση της ομαλότητας το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε ο υφυπουργός (@cbeaune).

click4more: Κορονοϊός: “Θερίζει” την Λατινική Αμερική! Πάνω από μισό εκατ. κρούσματα σε Μεξικό και Περού

Στη Γαλλία καταγράφηκαν πάνω από 2.500 νέα κρούσματα μόλυνσης από κορονοϊό χθες Πέμπτη, επίπεδο στο οποίο η χώρα είχε να φθάσει από τα μέσα του Απριλίου, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό περιορισμό.

Η επανεπιβολή της καραντίνας πλήττει πολλούς από τους προορισμούς που προτιμούν οι Βρετανοί για τουρισμό εν μέσω του καλοκαιριού, ενώ ο τομέας του τουρισμού πασχίζει να επιβιώσει.

Τώρα εμφανίζεται… “ανελέητος” ο Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον έχει διαμηνύσει πως η κυβέρνησή του θα είναι ανελέητη στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή νέων κρουσμάτων μόλυνσης.

Η προσέγγιση αυτή έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με εκείνη που είχε υιοθετήσει η κυβέρνησή του νωρίτερα φέτος, όταν επικρινόταν διότι αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα την ώρα που πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν μολυνθεί πιστεύεται ότι συνδέονταν με ταξίδια στο εξωτερικό, ιδίως στην Ιταλία.

Η πολιτική της επιβολής καραντίνας άρχισε να εφαρμόζεται μόλις τον Ιούνιο.

Για τους βρετανούς τουρίστες, η Γαλλία είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη, πίσω από την Ισπανία. Η Γαλλία θεωρείται εξάλλου η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τους παραθεριστές από τον ΗΒ στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τη Ματσάδο την επόμενη εβδομάδα – «Ανυπομονώ να τη χαιρετήσω»
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο επαίνεσε τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα της, δηλώνοντας έτοιμη να κερδίσει τις επόμενες εκλογές
H Mαρία Κορίνα Ματσάδο
Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ - Νοσηλεύονται τραυματίες
Η αστυνομική διεύθυνση του Πόρτλαντ στο  Όρεγκον απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση εν μέσω της έντασης που έχει πυροδοτήσει ο φόνος μιας 37χρονης από τον αστυνομικό της ICE
Αστυνομικοί στις ΗΠΑ
Reuters: Το σχέδιο Τραμπ για να εξαγοράσει τη Γροιλανδία – Σκοπεύει να δώσει έως 100.000 δολάρια στους κατοίκους
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή είναι πλούσια σε ορυκτά που απαιτούνται για προηγμένες στρατιωτικές εφαρμογές
Ντόναλντ Τραμπ 79