Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρετανία: Σεισμός στο Μπάκινγχαμ από βιβλίο που αποκαλύπτει τα ονόματα των «βασιλικών ρατσιστών»

Βρετανία: Σεισμός στο Μπάκινγχαμ από βιβλίο που αποκαλύπτει τα ονόματα των «βασιλικών ρατσιστών»

Το παλάτι του Μπάκινγχαμ έχει αρχίσει να σείεται και πάλι και στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας επικρατεί αναβρασμός, καθώς το νέο βιβλίο του Ολλανδού δημοσιογράφου Όμιντ Σκόμπι αποκαλύπτει τα ονόματα των «δυο βασιλικών» ρατσιστών που είχαν κάνει σχόλια για το χρώμα του δέρματος του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Άρτσι.

Το βιβλίο του Όμιντ Σκόμπι στην ολλανδική του έκδοση και όχι στις εκδόσεις για άλλες χώρες όπως στη Βρετανία, φέρεται να κάνει αναφορά στους δυο «βασιλικούς ρατσιστές», οι οποίοι είχαν κάνει σχόλια για το χρώμα του δέρματος του παιδιού του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, που αποτελούν τα «μαύρα πρόβατα» της βασιλικής οικογένειας.

Η εφημερίδα της Βρετανίας, «Daily Mail» ανέφερε ότι το βιβλίο του Ολλανδού δημοσιογράφου, που έχει τίτλο «Endgame» φαίνεται να «ταυτοποιεί  δύο μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που κατηγορούνται ότι μίλησαν ρατσιστικά για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Meghan Markle».

Το νέο βιβλίο του Όμιντ Σκόμπι, «Endgame», αποσύρθηκε από την ολλανδική αγορά αφού κατονομάζονται οι ρατσιστές των Ανακτόρων του Μπάκινγχαμ, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild». Η απόσυρση έγινε χθες (28.11.2023) λίγο αφ΄ ότου το βιβλίο είχε βγει και στη Βρετανία.

«Το βιβλίο αναμένεται να προκαλέσει αναταραχή στο θεσμό του Στέμματος», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Οι αναφορές σε βασιλιά Κάρολο και πρίγκιπα Γουίλιαμ

Στις σελίδες του το βιβλίο… σέρνει πολλά στον βασιλιά Κάρολο της Βρετανίας, τον οποίο χαρακτηρίζει: «αντιδημοφιλή βασιλιά». Επίσης αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος αποτελεί τον ηγέτη ενός παλατιού «που μαστίζεται από περιστατικά που αφορούν απαρχαιωμένες ιδέες γύρω από τον λαό, τις κοινωνικές τάξεις και τα χρήματα και την ίδια ώρα νεότεροι Βρετανοί αδιαφορούν για τη μοναρχία».

Από τα πυρά δεν γλίτωσε και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ που αναφέρεται ως «διψασμένος για εξουσία διάδοχος του θρόνου».

Το «Endgame» κάνει αναφορές και στις αντιπαλότητες ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά και τις δύσκολες σχέσεις με τον βρετανικό Τύπο.

 

Ποιοί είναι οι «ρατσιστές»

Το θέμα πάντως, με την αποκάλυψη των ονομάτων των δυο «βασιλικών ρατσιστών» στην ολλανδική έκδοση του πολύκροτου βιβλίου, έχει κάποιες «σκιές», καθώς πολλοί λένε ότι τα ονόματα δεν αποκαλύπτονται, αλλά «φωτογραφίζονται».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o Ολλανδός δημοσιογράφος Ρικ Έβερς αποκάλυψε στο πρωινό μαγκαζίνο «Good Morning Britain» του δικτύου ITV ότι το πρώτο όνομα του βασιλικού ρατσιστή ήταν «πολύ συγκεκριμένο», ενώ το δεύτερο ήταν «λίγο ασαφές».

Από την πλευρά του, ο εκδοτικός οίκος «HarperCollins» που έβγαλε το βιβλίο τήρησε σιγή ιχθύος για το θέμα.

Αρνήθηκε κάθε σχέση με πρίγκιπα Χάρι και Meghan Markle

Κάποια σενάρια ανέφεραν ότι ο Όμιντ Σκόμπι είχε σχέσεις με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ και μάλιστα ήταν πιο κοντά στην σύζυγο του δευτερότοκου γιου του βασιλιά Καρόλου.

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος, πάντως, δήλωσε ότι δεν πήρε συνέντευξη από την Meghan Markle για να πάρει πληροφορίες για το βιβλίο και τόνισε ότι ούτε εκείνη, ούτε ο πρίγκιπας Χάρι «έχουν κάποια σχέση» με αυτό το συγγραφικό έργο.

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας είχε γίνει από… δυο χωριά μετά το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, «Spare» και φαίνεται ότι άλλο ένα βιβλίο θα την διχάσει και πάλι. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις