Κόσμος

Βρετανία: Σοκ από τους νέους υπολογισμούς – Πάνω από 50.000 οι νεκροί

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Τους 50.000 ξεπέρασαν οι νεκροί στη Βρετανία από τον κορονοϊό, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters με βάση τις επίσημες πηγές δεδομένων.

Τα νέα στοιχεία από τη Σκοτία ανεβάζουν τον απολογισμό σε 50.059, ένα δύσκολο ορόσημο για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καθώς προσπαθεί να χαλαρώσει το αυστηρό lockdown.

Το νούμερο αυτό είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη και κατατάσσει το ΗΒ πίσω μόνο από τις πολύ μεγαλύτερες γεωγραφικά ΗΠΑ στην πανδημία που έχει στοιχίσει πάνω από 379.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ένας τόσο μεγάλος αριθμός νεκρών έχει προκαλέσει επικρίσεις σε βάρος του Τζόνσον, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι άργησε πολύ να επιβάλει lockdown ή να προστατεύσει τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία ή να δημιουργήσει ένα σύστημα τεστ και ιχνηλάτησης.

Η κυβέρνηση λέει ότι ενώ έχει ίσως κάνει κάποια λάθη, πασχίζει να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση από το ξέσπασμα της γρίπης το 1918 και ότι διασφάλισε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας.

Ποιοι θάνατοι υπολογίστηκαν

Ο απολογισμός του Reuters περιλαμβάνει θανάτους όπου η COVID-19 αναφέρεται στα πιστοποιητικά θανάτου στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία έως τις 22 Μαΐου και στη Σκοτία έως τις 31 Μαΐου.

Σε αντίθεση με το ημερήσιο αριθμό νεκρών που ανακοινώνεται κάθε μέρα από την κυβέρνηση, τα στοιχεία για τα πιστοποιητικά θανάτου περιλαμβάνουν τις ύποπτες περιπτώσεις. Ο απολογισμός ενσωματώνει επίσης τους θανάτους σε αγγλικά νοσοκομεία μετά τις 23 Μαΐου καθώς και στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ωστόσο, ο απολογισμός των θανάτων ξεπερνά και ορισμένες από τις βαρύτερες προβλέψεις των ίδιων των επιστημονικών συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης.

Τον Μάρτιο, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανίας είχε δηλώσει ότι αν οι θάνατοι διατηρηθούν κάτω από τους 20.000, θα είναι ένα «θετικό αποτέλεσμα». Τον Απρίλιο, το Reuters μετέδιδε ότι το «χειρότερο σενάριο» της κυβέρνησης είναι οι 50.000 θάνατοι.Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, η υπερβάλλουσα θνητότητα – οι θάνατοι από όλα τα αίτια που ξεπερνούν τον πενταετή μέσο όρο – είναι ο καλύτερος τρόπος υπολογισμού των θανάτων από μία επιδημία, διότι επιτρέπει την σύγκριση με οικουμενικά μέτρα.

Αν και η συγκέντρωση αυτών των στοιχείων χρειάζεται περισσότερο χρόνο, οι επιδόσεις της Βρετανίας είναι άσχημες και σε αυτό τον τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των υπερβαλλόντων θανάτων κατά τη διάρκεια της φετινής πανδημίας, οφειλόμενων σε όλα τα αίτια, σε σχέση με τα περασμένα πέντε έτη στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε σχεδόν 62.000.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θανατική ποινή στον κούριερ που απήγαγε και σκότωσε την 7χρονη στο Τέξας - «Ήθελες 15 λεπτά δόξας και τα πήρες», φώναζαν συγγενείς της Αθένα
Κατά τη διάρκεια της δίκης προβλήθηκε το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της ανήλικης τον Νοέμβριο του 2022, με τους συγγενείς να μην αντέχουν να δουν τις σκληρές εικόνες που καταγράφηκαν
Ο κούριερ μετά την δολοφονία της 7χρονης
9
Θύμα deepfake η Τζόρτζια Μελόνι: Ανέβασε φωτογραφία της με εσώρουχα, φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη – «Σκέψου πριν το κοινοποιήσεις»
H Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέκρινε ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύθμιση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης
Θύμα deepfake η Τζόρτζια Μελόνι: Ανέβασε φωτογραφία της με εσώρουχα, φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη
Μυστήριο με τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη σπάνια μετάδοση μεταξύ ανθρώπων
Μιλώντας στο iatropedia.gr, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ιός να έχει αλλάξει τον τρόπο «συμπεριφοράς» του
κρουαζιερόπλοιο
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι, φιλοξένησε εκδήλωση για τα 205 χρόνια από την Ελληνική Ανεξαρτησία - «Ζήτω η Ελλάδα», είπε
Ο δήμαρχος απέτισε φόρο τιμής σε Ελληνοαμερικανούς Νεοϋορκέζους που υπηρετούν την πόλη, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού του NYPD Αναστάσιου Σάκου, ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος
Ο Μαμντανί στη δεξίωση