Κόσμος

Βρετανία: Στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα παραμένει η Ελλάδα – «Κόκκινη» ξανά η Τουρκία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα που έχει καταρτίσει η Βρετανία παραμένει η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι φθάνουν από τη χώρα μας και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, θα εξακολουθούν να μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα λόγω του φόβου διασποράς της νόσου.

Όπως ανακοίνωσε η Βρετανία, η Ελλάδα, αλλά και οι υπόλοιποι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί, παραμένουν στην «πορτοκαλί» κατηγορία, κάτι που σημαίνει πως οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπαίνουν σε 10ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο Καναδάς, η Δανία, η Φινλανδία, η Ελβετία, η Λιθουανία, το Λίχτενσταϊν και οι Αζόρες νήσοι της Πορτογαλίας είναι οι επτά προορισμοί που από τα ξημερώματα της προσεχούς Δευτέρας (30.08.2021) θα αναβαθμιστούν από την «πορτοκαλί» στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα Covid της Βρετανίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι αφίξεις από τις χώρες αυτές δε θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα από τον φόβο του κορονοϊού.

Στην κόκκινη λίστα, με υποχρέωση καραντίνας σε ξενοδοχείο, τοποθετούνται η Ταϊλάνδη και το Μαυροβούνιο.

Στην ίδια – την «κόκκινη» – κατηγορία, παραμένει τελικά η Τουρκία, παρά την εκτίμηση της πρεσβείας της χώρας στο Λονδίνο ότι θα «προβιβαζόταν» στην πορτοκαλί λίστα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
6
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14