Κόσμος

Βρετανία: Συνελήφθη 21χρονος ως ύποπτος για τη φωτιά στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ

Η αντιτρομοκρατική ερευνά τυχόν σύνδεσή του υπόπτου με δύο ακόμη πυρκαγιές και η αστυνομία επιβεβαίωσε την κράτησή του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη σύλληψη ενός 21χρονου άνδρα για τον εμπρησμό στο σπίτι του πρωθυπουργού της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ προχώρησε η αστυνομία.

Ο άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία της Βρετανίας τα ξημερώματα της Τρίτης (13.05.2025) ως ύποπτος για εμπρησμό εκ προμελέτης με σκοπό επιφέρει τον θάνατο.

Η αντιτρομοκρατική ερευνά τυχόν σύνδεσή του με δύο ακόμη πυρκαγιές και η αστυνομία επιβεβαίωσε την κράτησή του. Η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές στην είσοδο του σπιτιού στο Κέντις Τάουν, αλλά δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά έσπευσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι κλήθηκε για «μικρή πυρκαγιά στις 1:11 π.μ. τοπική ώρα (3:11 ώρα Ελλάδας) η οποία τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 20 λεπτά αργότερα. Δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό του Κέντις Τάουν έσπευσαν στο σημείο».

Περίπου 10 πυροσβέστες συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Να σημειωθεί ότι ο Κιρ Στάρμερ μένει στην επίσημη κατοικία του στην Ντάουνινγκ Στριτ, εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του το ακίνητο στο Βόρειο Λονδίνο, το οποίο έχει ενοικιαστεί.

Ο επίσημος εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για το έργο τους», αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Το θέμα παραμένει αντικείμενο έρευνας, επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω», είπε, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν κάποιο από τα μέλη της οικογένειας του Στάρμερ ήταν παρόντα τη στιγμή του συμβάντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νίκη για τους φοιτητές στην Τουρκία που άνοιξαν το Πανεπιστήμιο Bilgi και ανέτρεψαν την απόφαση Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε αποφασίσει να κλείσει το εμβληματικό πανεπιστήμιο, κάτι που δεν του επέτρεψαν να υλοποιήσει οι φοιτητές οι οποίοι τα έβαλαν με την αστυνομία και υπερασπίστηκαν το πανεπιστήμιο τους
πανεπιστήμιο τουρκία
«Σκληρό παζάρι» ΗΠΑ με Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου – Η απομόνωση του Μοτζταμπά Χαμενεΐ «μπλοκάρει» τις διαπραγματεύσεις
Αν και οι δύο χώρες φαίνεται πως είναι κοντά σε συμφωνία, οι διαφωνίες και οι αντιφάσεις παραμένουν - Τι περιλαμβάνει το ειρηνευτικό σχέδιο σύμφωνα με το CNN
Τεχεράνη