Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Βρετανία: Τη βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να σκοτώσει αυτός που εισέβαλε στο Κάστρο του Ουίνσδορ τα Χριστούγεννα

Βρετανία: Τη βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να σκοτώσει αυτός που εισέβαλε στο Κάστρο του Ουίνσδορ τα Χριστούγεννα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τη βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να σκοτώσει ο άνδρας που εισέβαλε στο Κάστρο του Ουίνδσορ τα Χριστούγεννα του 2021 οπλισμένος με βαλλίστρα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

«Είμαι εδώ για να σκοτώσω τη βασίλισσα Ελισάβετ», είπε ο 20χρονος, Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ, ο οποίος συνελήφθη οπλισμένος με βαλλίστρα στο Κάστρο του Ουίνσδορ ανήμερα των Χριστουγέννων και κατηγορείται βάσει του βρετανικού Νόμου Περί Προδοσίας.

Την ώρα της δίκης, ένας αστυνομικός που βρέθηκε στο περιστατικό είπε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε κουκούλα και μάσκα και «έμοιαζε με σούπερ ήρωα κινηματογραφικής ταινίας».

Την ώρα του συμβάντος, η βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν στο κάστρο με τον γιο της και διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του, Καμίλα, και άλλα μέλη της στενής οικογένειας.

Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε βάρος του Τσάιλ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλές για φόνο, κατοχή επιθετικού όπλου και αδίκημα βάσει του εδαφίου 2 του Νόμου Περί Προδοσίας του 1842.

Το εδάφιο αυτό περιγράφει λεπτομερώς την τιμωρία για κάποιον που «άνοιξε πυρ ή στόχευσε με πυροβόλο όπλο, ή εκτόξευσε ή χρησιμοποίησε επιθετικό υλικό ή όπλο, με πρόθεση να τραυματίσει ή να τρομάξει την Αυτής Μεγαλειότητα».

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης του δικαστηρίου του Ουέστμινστερ του Λονδίνου, ο Τσάιλ, που κατάγεται από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, είπε πως ήθελε να εκδικηθεί το κατεστημένο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις