Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Βρετανία: Το μήνυμα-έκπληξη του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ για τη μοναξιά

Βρετανία: Το μήνυμα-έκπληξη του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ για τη μοναξιά
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μήνυμα κατά της μοναξιάς έστειλαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ σήμερα Παρασκευή (13.5.2022) μέσω των συχνοτήτων όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της Βρετανίας ώστε για να ενθαρρύνουν το βρετανικό κοινό να δώσει προσοχή σε όποιον μπορεί να αισθάνεται έτσι.

Το «Λεπτό Ψυχικής Υγείας» του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ μεταδόθηκε από περισσότερους από 500 σταθμούς της Βρετανίας λίγο πριν από τις 11 πμ τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος), ενώ οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι εκείνη την ώρα 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα άκουγαν τη μετάδοση και το μήνυμα για τη μοναξιά.

«Γεια, είμαι η Κάθριν, και εγώ είμαι ο Γουίλιαμ. Και θα θέλαμε να μιλήσουμε για ένα μόνο λεπτό για τη μοναξιά», είπαν.

Η αντιμετώπιση θεμάτων ψυχικής υγείας αποτελεί έναν από τους βασικούς σκοπούς του έργου του ζεύγους. Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ είχε μιλήσει στο παρελθόν για τον δικό του αγώνα μετά τον θάνατο της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνας, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Έρευνας για τη Ζωή της Κοινότητας, το 11% αυτών που είναι ηλικίας από 16 ως 24 ετών στη Βρετανία έχουν βιώσει ένα αίσθημα μοναξιάς, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Άλλη έρευνα έδειξε ότι οι νέοι έχουν την μεγαλύτερη δυσκολία να ζητήσουν βοήθεια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια μας υπενθύμισαν πράγματι τη σημασία των ανθρωπίνων σχέσεων», πρόσθεσε ο Γουίλιαμ στο μήνυμα αυτό, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία.

«Άρα αν πιστεύεις ότι κάποιος που γνωρίζεις μπορεί να αισθάνεται μοναξιά, παρ’ τον απλώς ένα τηλέφωνο, στείλε του ένα γραπτό μήνυμα ή χτύπα την πόρτα του», συμπλήρωσε η Κέιτ.

Το μήνυμα του ζευγαριού προς το κοινό του βρετανικού ραδιοφώνου έκλεισε με τον Γουίλιαμ να λέει: «Λοιπόν συγγνώμη που διακόψαμε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας» και τους δυο τους να λένε ότι αν οι άνθρωποι διέκοπταν τις ζωές αυτών που αισθάνονται μοναξιά, θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να βγουν από την μοναξιά τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις