Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρετανία: Τον Αύγουστο αρχίζει ο εμβολιασμός των παιδιών

Βρετανία: Τον Αύγουστο αρχίζει ο εμβολιασμός των παιδιών
Φωτογραφία Reuters

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στη Βρετανία για τον εμβολιασμό των παιδιών αποκαλύπτεται από την εφημερίδα Telegraph.

Οι σκέψεις στη Βρετανία, σύμφωνα με την Telegraph, είναι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών τον Αύγουστο με στόχο τη μέγιστη δυνατή ανοσία του πληθυσμού. Πάντως, το σχέδιο αυτό δεν είναι οριστικό.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό σημαίνει ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης των παιδιών θα ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλέστηκε δύο πηγές που συμμετέχουν στην κατάρτιση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Click4more Η Pfizer δοκιμάζει αντι-ικό φάρμακο κατά του κορονοϊού – Λαμβάνεται από το στόμα

Πάντως η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα αναμείνει τα ευρήματα της μελέτης του εμβολιασμού παιδιών την οποία διεξάγει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με το προϊόν που ανέπτυξε μαζί με την βρετανοσουηδική φαρμακευτική βιομηχανία AstraZeneca προτού λάβει την οριστική της απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας ανοσοποίησης των παιδιών.

Το δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει ότι τα αποτελέσματα δοκιμής της ασφάλειας του εμβολίου σε ομάδα 300 εθελοντών και εθελοντριών ηλικίας μεταξύ 6 και 17 ετών αναμένεται να είναι διαθέσιμα σύντομα, ενώ τα τελικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος θα είναι διαθέσιμα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν είχε ανακοινώσει κάποια ημερομηνία αποπεράτωσης της μελέτης του όταν άρχισε, τον περασμένο μήνα.

Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως όταν Reuters αναζήτησε εκπροσώπους τους για να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Telegraph.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις