Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρετανία: Τραπεζογραμμάτια… απαγορευμένα για χορτοφάγους

Βρετανία: Τραπεζογραμμάτια… απαγορευμένα για χορτοφάγους
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει τον τρόπο παραγωγής των νέων πλαστικών τραπεζογραμματίων παρά τις ανησυχίες κάποιων χορτοφάγων και θρησκευτικών ομάδων για ίχνη από ζωικό λίπος στη σύστασή τους.

Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι η μόνη εναλλακτική λύση για τα τραπεζογραμμάτια από πολυμερές είναι να χρησιμοποιήσει πιο ακριβά χημικά από φοινικέλαιο και ότι οι προμηθευτές της δεν μπορούν να δεσμευθούν πως θα χρησιμοποιούν μόνο φοινικέλαιο που παράγεται με τον πλέον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Πάνω από 130.000 άνθρωποι υπέγραψαν πέρυσι τη διαδικτυακή αίτηση που καλούσε την κεντρική τράπεζα να σταματήσει να χρησιμοποιεί ζωικά προϊόντα στα τραπεζογραμμάτια, καθώς εντοπίστηκαν μικρές ποσότητες ζωικού λίπους από βοοειδή και πρόβατα στο πρώτο πλαστικό τραπεζογραμμάτιο των πέντε λιρών.

Κάποιοι ινδουιστικοί ναοί και καφέ για χορτοφάγους αρνήθηκαν να δεχθούν το νέο τραπεζογραμμάτιο, το οποίο απεικονίζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και το οποίο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, είναι πιο ανθεκτικό και δυσκολότερο να παραχαραχθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις