Κόσμος

Βρετανία: Βρέθηκαν ακόμη 55 κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού

Η Βρετανία εντόπισε 55 ακόμη κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού, γνωστή ως B.1.617.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αρχή δημόσιας υγείας (PHS), καθώς η Ινδία προστίθεται από αύριο Παρασκευή στην βρετανική κόκκινη λίστα των χωρών που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Στη χώρα έχουν εντοπιστεί συνολικά 132 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα της παραλλαγής B.1.617. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ινδία θα προστεθεί στην κόκκινη λίστα, γεγονός που σημαίνει ότι οι αφιχθέντες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Επίσης έχουν καταγραφεί 70 ακόμη κρούσματα της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού, γνωστή ως B.1.351, την εβδομάδα που έληξε στις 21 Απριλίου, δήλωσε η PHE.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα