Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρετανική αστυνομία: Ειδικός πράκτορας δηλητηρίασε τον Σκριπάλ

Βρετανική αστυνομία: Ειδικός πράκτορας δηλητηρίασε τον Σκριπάλ

Σίγουρη είναι πλέον η βρετανική αστυνομία πως η δηλητηρίαση του Ρώσου Σεργκέι Σκριπάλ, είναι έργο ειδικού πράκτορα. Τόσο ειδικός, που χρησιμοποίησε γι αυτό μια ουσία, που ακόμα δεν έχει διαγνωστεί.

Εκτός από τον Σκριπάλ, στο νοσοκομείο είναι και η κόρη του Γιούλια, όπως και ο πρώτος αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο, κάτι που δείχνει το όσο ισχυρή είναι αυτή η ουσία.

“Ήξερε ότι θα στον σκοτώσουν”

“O Σκριπάλ γνώριζε πως από τις πρώτες μέρες μπορεί να έχει άσχημο τέλος και πως δεν θα τον αφήσουν σε ησυχία” δηλώνουν συγγενείς του Ρώσου κατασκόπου.

Παράλληλα οι συγγενείς του Σκριπάλ μέχρι σήμερα πιστεύουν ότι δεν συνεργάστηκε ποτέ με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αλλά η όλη υπόθεση ήταν στημένη.

Ο γιος του Σεργκέι Σκριπαλ, σύμφωνα με δηλώσεις των συγγενών του, πέθανε πέρυσι από ηπατική ανεπάρκεια στην Αγία Πετρούπολη, όπου έμενε με την κοπέλα του.

Ο γείτονας του Σκριπάλ Τζέιμς Πάττοκ δήλωσε ότι ο Σκριπάλ ήταν ένας άνθρωπός που έδειχνε ευχαριστημένος από την ζωή του

«Φαινόταν ευτυχισμένος. Όταν συναντιόμασταν χαιρετούσε ο ένας τον άλλον. Αυτό ήταν όλο. Όταν ήρθε να εγκατασταθεί έκανε μια γιορτή, μου άφησε πρόσκληση στο γραμματοκιβώτιο μου αλλά εγώ δεν πήγα», δήλωσε ο Πάττοκ.

«Τίποτα δεν άλλαξε»

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομίας του Λονδίνου Μάρκ Ρόουλι, αυτή τη στιγμή οι ειδικοί σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, συνεργάζονται με τις άλλες υπηρεσίες, όπως και με την αστυνομία της κομητείας Ουιλσάιρ όπου βρίσκεται η πόλη Σόλσμπερι.

«Λαμβάνοντας υπ όψιν άλλα παρόμοια περιστατικά, όπως για παράδειγμα την υπόθεση Λιτβινένκο, σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο θα αναθέσουμε την έρευνα στο τμήμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Όμως αυτή τη στιγμή το κύριο είναι να ερευνήσουμε ποια ήτα η αιτία του περιστατικού» δήλωσε ο Μάρκ Ρόουλι.

Βίντεο με τις τελευταίες  κινήσεις πριν δηλητηριαστούν

Στο μεταξύ στην δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που δείχνει τον Σκριπάλ και την 33χρονη, να περπατούν στην περιοχή λίγο πριν προσβληθούν από την άγνωστη ουσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις