Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρετανικό δημοψήφισμα – Γερμανία: Θλιβερή μέρα για την Ευρώπη

Βρετανικό δημοψήφισμα – Γερμανία: Θλιβερή μέρα για την Ευρώπη

Σε κατάσταση σοκ είναι όλη η Ευρώπη από τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος αφού πλέον βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά. Το Brexit που ψήφισαν οι Βρετανοί ανάγκασαν και τον συνήθως μετριοπαθή Γερμανό υπουργό Εξωτερικών να ανεβάσει μια δήλωση στο twitter που δείχνει το δέος με το οποίο αντιμετωπίζουν όλοι το αποτέλεσμα.

«Τα πρωινά αποτελέσματα από την Μεγάλη Βρετανία είναι στ’ αλήθεια λυπηρά. Είναι μια θλιβερή μέρα για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Φρανς Βάλτερ Σταινμαιερ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι η ψήφος της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι “μια κακή ημέρα για την Ευρώπη”.
“Ανάθεμα! Μια κακή ημέρα για την Ευρώπη”, έγραψε στο Twitter ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.
Τα αποτελέσματα από το ιστορικό δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες δείχνουν ότι οι Βρετανοί ψήφισαν έξοδο από την ΕΕ, μια έκβαση που θέτει τη χώρα σε αβέβαιη πορεία και καταφέρει μεγάλο πλήγμα στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για επίτευξη μεγαλύτερης ενότητας από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε