Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βρέθηκαν τα άτομα που ανέβασαν κοροϊδευτικό βίντεο για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ – Κατηγορούνται για εγκλήματα μίσους – Video

Βρέθηκαν τα άτομα που ανέβασαν κοροϊδευτικό βίντεο για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ – Κατηγορούνται για εγκλήματα μίσους – Video
ΠΥΡΓΟΣ ΓΚΡΕΝΦΕΛ

Πέντε άτομα, ηλικίας μεταξύ 19 και 55 ετών, συνελήφθησαν στη Βρετανία για το βίντεο που ειρωνεύεται την πολύνεκρη τραγωδία του Πύργου Γκρένφελ, τον Ιούλιο του 2017.

Τους 5 υπέδειξε ο παππούς ενός από τους δράστες και μάλιστα δεν πίστευε ότι ο νεαρός εγγονός του , ο 19χρονος Bobbi Connell, συμμετείχε σε τέτοια πράξη, που έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο, αναφέρει η Daily Mail.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο βίντεο δείχνει ανθρώπους σε ένα πάρτι να κοροϊδεύουν τους ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί πέρυσι το καλοκαίρι στον Πύργο του Γκρένφελ στο Λονδίνο, σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της μεταπολεμικής ιστορίας της Βρετανίας.

“Ήταν φρικτό” λέει ο David Connell στο MailOnline και προσθέτει: “Είναι τρομερό και συγκλονιστικό αυτό που έκαναν”.

Το βίντεο της ντροπής

Στο βίντεο που πιστεύεται ότι γυρίστηκε ήταν στο σπίτι του πατέρα του Bobbi Connel, η ομάδα έφτιαξε ένα ομοίωμα του φλεγόμενου Πύργου όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δεκάδες άνθρωποι, και ακούγονται να γελάνε τρανταχτά και να λένε:

“Βοηθήστε με, σώστε με” κοροϊδευτικά, μιμούμενοι τις κραυγές απόγνωσης των θυμάτων της τραγωδίας.

Κατόπιν, άλλοι από την ίδια παρέα σημειώνουν: “Αυτό συμβαίνει όταν δεν πληρώνετε το ενοίκιό σας” και “κλέβετε τα διαμερίσματα”.

Και οι πέντε άνδρες, που είναι ηλικίας από 19 έως 55 ετών, συνελήφθησαν για το αδίκημα της διατάραξης της δημόσιας τάξης και πράξη υποκίνησης μίσους.

Την εθνική οργή που πυροδότησε η κίνηση των 5 συμμερίστηκε και η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η κ. Μέι χαρακτήρισε το βίντεο “καταραμένο” και τις πράξεις τους “απαράδεκτες”.

“Η αδιαφορία για όσους έχασαν τη ζωή τους στον Πύργο Γκρένφελ είναι εντελώς ακατανόητη και καταδικαστέα” έγραψε στο Twitter.

Συνολικά, 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 14 Ιουνίου 2017, ενώ η έρευνα για το πώς και γιατί συνέβη η καταστροφή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας, Stuart Cundy, ο οποίος είναι επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε “ειλικρινά τρομαγμένος από τη σκληρή φύση του βίντεο”.

Πρόσθεσε: “Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχασαν τόσα πολλά αγαπημένα πρόσωπα και πολλά άλλα έχουν πληγεί. Το να γελοιοποιήσει κανείς αυτή την καταστροφή είναι μία αθλιότητα για τις οικογένειες και για τους επιζώντες”.

πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις