Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βρέθηκε το Mirage 2000 στη Γαλλία! Έρευνες για τους δυο πιλότους

Βρέθηκε το Mirage 2000 στη Γαλλία! Έρευνες για τους δυο πιλότους
photo epa

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μαχητικού Mirage 2000 στην Γαλλία, το οποίο είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 11 το πρωί ώρα Γαλλίας.

Οι έρευνες πλέον συνεχίζονται από τις γαλλικές αρχές για την ανεύρεση των δυο πιλότων του Mirage 2000. Εξαφανίστηκε γύρω στις 11 το πρωί από το ραντάρ στα τμήματα Doubs ή Jura, κοντά στα ελβετικά σύνορα. Υπήρχαν δύο πιλότοι στο μαχητικό, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Από αυτούς δεν υπάρχουν ακόμα νέα.

Το αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας ασχολήθηκε με μια άσκηση και δεν ήταν οπλισμένο. Ανήλθε στο αεροδρόμιο της Nancy-Ochey και εξαφανίστηκε από το ραντάρ πάνω από την ορεινή περιοχή κοντά στο Mignovillard, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Το αν οι δύο επιβάτες θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό του εκτόξευτή τους δεν είναι σαφής. Εντούτοις, κατάλοιπα του αεροπλάνου βρέθηκαν σε ένα δέντρο, ακριβώς όπως ένα αλεξίπτωτο και ένας χάρτης.

Αρκετοί μάρτυρες επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Vosges Matin ότι έχουν ακούσει μια έκρηξη. “Ξαφνικά άκουσα ένα θόρυβο και έπειτα τίποτα άλλο,” λέει ένας κάτοικος του Mignovillard. Η αναζήτηση στο έδαφος γίνεται δύσκολη από το χιόνι καθώς υπάρχουν 15 εκατοστά χιονιού στην περιοχή. Ένα ελικόπτερο περιστρέφεται πάνω από την περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί και άλλες μονάδες

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις