Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρέχει ιγκουάνα στην Φλόριντα!

Βρέχει ιγκουάνα στην Φλόριντα!

Ένα απίστευτο θέμα φιλοξενούν τα αμερικανικά ΜΜΕ για το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες. Ιδιαίτερα στην Φλόριντα που δεν είναι συνηθισμένοι στο κρύο υπάρχουν πολλά ευτράπελα.Όπως αυτό που παθαίνουν από το κρύο τα ιγκουάνα.

Η θερμοκρασία κατρακύλησε στην Φλόριντα στους 4 βαθμούς Κελσίου και η επίδραση του κρύου επηρέασε κυρίως τα καημένα τα ιγκουάνα.

Τα μικρά πράσινα ιγκουάνα που δεν αντέχουν το κρύο, αντιδρούν στο ψύχος κατεβάζοντας διακόπτες. Αποτέλεσμα; Να συμβαίνει αυτό ενω είναι σκαρφαλωμένα στα κλαριά των δέντρων με αποτέλεσμα να πέφτουν ξερά στο έδαφος!

Όπως η φωτογραφία που ανέβασε ο αρθρογράφος από το Παλμ Μπιτς, Frank Cerabino στο twitter. Το μικρό ιγκουάνα κείτεται ακίνητο δίπλα στην πισίνα του.

Τα ψυχρόαιμα πλασματάκια που ζουν στην κεντρική και νότια Αμερική μόλις η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς στην ουσία παγώνουν κι εκείνα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κι αυτό γιατί είναι πολυ παγωμένη η ατμόσφαιρα για να κινηθούν. Και δεν είναι μόνο τα ιγκουάνα που το παθαίνουν αυτό. Είναι και οι θαλάσσιες χελώνες. Πολλές φορές οι βιολόγοι όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες βγαίνουν στ’ ανοικτά προκειμένου να σώσουν τις θαλάσσιες χελώνες που επιπλέουν “παγωμένες”.

Αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί τους κατοίκους είναι να αφήσουν τα ιγκουάνα στην ησυχία τους γιατί μπορεί να αισθανθούν απειλή και να τους δαγκώσουν. Το τραγικό είναι ότι αν η παγωνιά κρατήσει πολλές ημέρες δυστυχώς τα ιγκουάνα δεν θα συνέλθουν ποτέ. Θα πεθάνουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις