Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Βρέχει κυρώσεις» από την ΕΕ: Στο στόχαστρο Ρώσοι αξιωματούχοι για την υπόθεση Ναβάλνι

«Βρέχει κυρώσεις» από την ΕΕ: Στο στόχαστρο Ρώσοι αξιωματούχοι για την υπόθεση Ναβάλνι

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων σε τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους ως απάντηση στη φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, έκαναν γνωστό δύο διπλωμάτες της ΕΕ.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 27 δεν συζητήθηκαν ονόματα, όμως οι διπλωμάτες δήλωσαν πως στόχοι των κυρώσεων θα είναι ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο διευθυντής των ρωσικών φυλακών, ο διευθυντής της Εθνοφρουράς της Ρωσίας και ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Λίγο νωρίτερα γινόταν γνωστό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις και σε 19 υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο για τον ρόλο τους «σε ενέργειες και αποφάσεις που πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Βενεζουέλα».

Με την απόφαση αυτή, η οποία επικυρώθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών των 27, αυξάνεται σε 55 ο συνολικός αριθμός των αξιωματούχων της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ (απαγόρευση ταξιδιών στις χώρες της ΕΕ και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους στην επικράτεια της Ένωσης).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις