Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Βροχή καταγγελιών για τον Φάουστο Μπρίτσι – «Αυνανίστηκε μπροστά μας»

Φάουστο Μπρίτσι

Στο σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων φέρεται να εμπλέκεται και ο Ιταλός σκηνοθέτης Φάουστο Μπρίτσι.

Ο Φάουστο Μπρίτσι εργάζεται εδώ και δυο δεκαετίες ως σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Ο48χρονος έχει σημαντικές επιτυχίες στη σταδιοδρομία του.

Σύμφωνα με δέκα συνεντεύξεις γυναικών που μεταδόθηκαν από τηλεοπτική εκπομπή του ομίλου Μπερλουσκόνι, ο Φάουστο Μπρίτσι φέρεται να τις παρενόχλησε σεξουαλικά κατά την διάρκεια ακροάσεων στο γραφείο του. Στο γραφείο του είχε μια μεγάλη μπανιέρα με υδρομασάζ. Οι γυναίκες αυτές (οκτώ με καλυμμένο πρόσωπο και δύο επώνυμα) δήλωσαν ότι τις ανάγκασε να τον φιλήσουν. Ότι γδύθηκε και αυνανίστηκε μπροστά τους. Ενώ σε μια περίπτωση φέρεται να υποχρέωσε μια κοπέλα να συνουσιαστεί μαζί του.

Οι κοπέλες στις μαρτυρίες τους επιμένουν ότι ο σκηνοθέτης «άλλαζε εντελώς βλέμμα». «Όλες οι φλέβες του προσώπου του φούσκωναν» και «είχαν παραλύσει από τον φόβο». Μίλησαν επώνυμα η «Μις Ιταλία 2014» Κλαρίσα Μαρκέζε και το μοντέλο Αλεσάντρα Τζούλια Μπάσι.

Μέχρι σήμερα, όμως, οι γυναίκες αυτές δεν έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη. Ίσως και λόγω του ότι η ιταλική νομοθεσία προβλέπει περιθώριο έξι μόλις μηνών για να κατατεθεί μήνυση. Αυτό από τη στιγμή που λαμβάνει χώρα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Στην αντεπίθεση ο Φάουστο Μπρίτσι

Ο Φάουστο Μπρίτσι απάντησε ότι δεν συνευρέθηκε ποτέ του με γυναίκες οι οποίες δεν είχαν εκφράσει τη συναίνεση και τη συγκατάθεσή τους. Παράλληλα ενώ παράλληλα «διαψεύδει ότι έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να διαπραγματευθεί αποζημίωση προς φερόμενα ως θύματα παρενοχλήσεων».«Κατά συνέπεια, θα κινήσω νόμιμη διαδικασία κατά όλων όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο», συμπληρώνει ο Ιταλός σκηνοθέτης.

Η ηθοποιός Νάνσι Μπρίλι και ο σκηνοθέτης Νέρι Παρέντι θέλησαν να υπερασπισθούν τον Φάουστο Μπρίτσι. Η πρώτη δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι «ήταν πάντα κύριος» και πως «άλλο είναι το έντονο φλερτ και άλλο η παρενόχληση» ενώ ο δεύτερος υπογραμμίζει για τις γυναίκες που καταγγέλλουν ότι «δεν θα τις έπαιρνε ποτέ να εργασθούν σε ένα έργο του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις