Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Ανατριχίλα από την αποκάλυψη ότι οι καμικάζι του αεροδρομίου ήταν γνωστοί στις αρχές

Βρυξέλλες: Ανατριχίλα από την αποκάλυψη ότι οι καμικάζι του αεροδρομίου ήταν γνωστοί στις αρχές

Ακόμη ένα αιματηρό φιάσκο των μυστικών υπηρεσιών φαίνεται ότι στοιχειώνει την Ευρώπη.

Πλέον και μετά τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε και δείχνει τους δύο τρομοκράτες που σαν καμικάζι σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για τους αδελφούς Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, γνώριμους για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές ομάδες.

Για ακόμη μια φορά φαίνεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες που υποτίθεται ότι ελέγχουν και περιορίζουν τη δράση τρομοκρατικών ομάδων φανατικών μουσουλμάνων φαίνεται ότι έκαναν λάθος.

Οι δυο αδελφοί που καταζητούνταν απ’ την αστυνομία κατάφεραν να συγκεντρώσουν όπως όλα δείχνουν μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικών και στη συνέχεια ανενόχλητοι, με ταξί μάλιστα, να φτάσουν ως το αεροδρόμιο και να σκορπίσουν το όλεθρο.

Το τραγικό είναι ότι οι αδελφοί Ελ Μπακράουι ήταν στοχοποιημένοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι καθώς από τις μυστικές υπηρεσίες θεωρούνταν άνθρωποι που έβρισκαν κρησφύγετα για τους βομβιστές που μετείχαν στις επιχειρήσεις.

Ο Χαλίντ, με ψεύτικο όνομα, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα αυτό στη συνοικία Φόρεστ της βελγικής πρωτεύουσας όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το RTBF.

Ερευνητές βρήκαν μετά την επιχείρηση αυτή μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ένα όπλο και ένα αποτύπωμα του βασικού υπόπτου των επιθέσεων του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη βελγική αστυνομία.

Ένας από τους αδερφούς ελ Μπακράουι είχε νοικιάσει και διαμέρισμα στο Σαρλερουά του Βελγίου, από το οποίο είχαν περάσει ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, εγκέφαλος του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου και ο Μπιλάλ Χαντφί, ένας από τους καμικάζι του Stade de France.

Ένας από τους αδερφούς πιστεύεται επίσης πως ήταν εκείνος που προμήθευσε την ομάδα δράσης στο Παρίσι με τα όπλα που χρησιμοποίησαν για τις επιθέσεις στο Bataclan και στα εστιατόρια κοντά στην Place de la Republique στο Παρίσι!

Φαίνεται οι τρομοκράτες είχαν καταφέρει να πείσουν ότι έχουν περιφερειακό ρόλο ή ήταν τελείως λάθος οι εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για δύο άκρως επικίνδυνα πρόσωπα που χωρίς κανείς να τους εντοπίσει μπόρεσαν και αιματοκύλισαν την καρδιά της Ευρώπης.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε