Κόσμος

Βρυξέλλες: Αυτοί είναι οι δυο ύποπτοι που καταζητούνται – Έρευνες σε σπίτια

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των δυο ανδρών που αναζητούν οι βελγικές αρχές για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Αριστερά ο Mohamed Abrini και δεξιά ο Najim Laachraoui.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δυο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για σχέση με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, στο αεροδρόμιο της πόλης και στο σταθμό Μάλμπεκ του Μετρό, που αιματοκύλησε τις Βρυξέλλες έχει εξαπολύσει η Βελγική αστυνομία.

Την ώρα που πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, με μήνυμά του στο site Amaq έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό στο Βέλγιο, με τους τζιχαντιστές να απειλούν για νέα χτυπήματα στις Βρυξέλλες και η βελγική αστυνομία έκανε τουλάχιστον δυο συλλήψεις, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες δυο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι τόσο για την τρομοκρατική επίθεση στην “πρωτεύουσα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Πρόκειται για τους Μοχάμεντ Αμπρινί και Νατζίμ Λααχράουι που σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ είναι συνεργάτες του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο προάστιο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών.

Η εκτίμηση, όπως αναφέρει η Telegraph, είναι πως ίσως οι δυο άνδρες να έκαναν την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το Μετρό γιατί φοβήθηκαν πως ίσως ο μοναδικός από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι και παραμένει ζωντανός, να μιλήσει στην αστυνομία.

Ο Λαχράουι, 24 ετών, είναι συριακής καταγωγής. Έφυγε από τη Συρία τον περασμένο Φεβρουάριο και με ψεύτικα στοιχεία ταξίδεψε μέχρι την Ουγγαρία. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει το DNA με υλικό που βρέθηκε σε μια από τις ζώνες με εκρηκτικά στο Παρίσι.

Ο Αμπρινί είναι 30 ετών και φέρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που συνάντησε ο Αμπντεσλάμ στο Βέλγιο, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Παράλληλα η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξάγεται για τις δύο επιθέσεις με τους τουλάχιστον 34 νεκρούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Έλον Μασκ προκαλεί μετά τις κατηγορίες για τα επεισόδια στο Μπέλφαστ: «Φταίνε οι δολοφόνοι μετανάστες που αποκεφαλίζουν ανθρώπους»
Η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τον μεγιστάνα πως υποκινεί την βία κατά μεταναστών, με φόντο την απόπειρα αποκεφαλισμού του άνδρα από τον Σουδανό
Έλον Μασκ
Το Μπέλφαστ «φλέγεται» για δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση του Σουδανού – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι
Νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για την απόπειρα αποκεφαλισμού του Σουδανού - Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση ο τραυματίας - Έρευνες από τις αρχές για λογαριασμούς στα social media που υποκινούν βία
REUTERS
Το Ιράν χτύπησε βάσεις των ΗΠΑ σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Κουβέιτ μετά τις αμερικανικές επιθέσεις – Θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ
«Οι Ιρανοί μας ζήτησαν να σταματήσουμε τις επιθέσεις», ισχυρίστηκε ο Τραμπ - Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως έπληξε πλοία στα Στενά του Ορμούζ - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ
Το Ιράν χτύπησε βάσεις των ΗΠΑ σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Κουβέιτ μετά τις αμερικανικές επιθέσεις – Θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες