Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Μαχαίρωσε αστυνομικό φωνάζοντας “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”

Βρυξέλλες: Μαχαίρωσε αστυνομικό φωνάζοντας “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Επίθεση σε αστυνομικό στις 05:30 το πρωί στις Βρυξέλλες, μπροστά από αστυνομικό τμήμα. Ο δράστης φέρεται να φώναζε “Αλλάχ ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος)”.

Όλα έγιναν μπροστά από αστυνομικό τμήμα στην συνοικία Charbon στις Βρυξέλλες, κοντά στην Grand Place. Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στον αστυνομικό, τραυματίζοντας τον ελαφρά στο λαιμό.

Ένας άλλος αστυνομικός που ήταν μπροστά στο περιστατικό αντέδρασε άμεσα και πυροβόλησε το δράστη της επίθεσης με μαχαίρι.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο δράστης έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία των Βρυξελλών. Ο πρώτος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η κατάσταση του δράστη είναι πιο σοβαρή.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζαμπόν έκανε λόγο για δειλή η ενέργεια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως οι αρχές εξετάζουν όσα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το ενδεχόμενο ο δράστης να συνδέεται με εξτρεμιστικούς κύκλους.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ιλς βαν ντε Κιρ, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες τοπικού μέσου ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες, ο δράστης φέρεται να φώναξε “Αλλάχ ‘Ακμπαρ” (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα DH, πρόκειται για μια κατά τα φαινόμενα επίθεση ισλαμιστή, παρότι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις