Κυριακή, 19 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Ο “άνδρας με τα άσπρα” είναι ο Ναζρίμ Λαχράουι, συνεργάτης του Αμπντεσλάμ

Βρυξέλλες: Ο “άνδρας με τα άσπρα” είναι ο Ναζρίμ Λαχράουι, συνεργάτης του Αμπντεσλάμ

Ακόμη μια απόδειξη πως η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες συνδέεται άμεσα με το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς. Ο “άνδρας με τα άσπρα” και το καπέλο, ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών επιβεβαιώνεται πως είναι ο Ναζίμ Λαχράουι καταζητούμενος για τις επιθέσεις στο Παρίσι και συνεργάτης του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Το γεγονός πως ο άνδρας με το ανοιχτόχρωμο μπουφάν, το καπέλο και τα γυαλιά είναι ο Ναζίμ Λαχράουι μεταδίδουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα DH, ο 25χρονος καταζητούμενος που εμφανίζεται μαζί με τους αδερφούς ελ Μπακράουι σε φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου των Βρυξελλών είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, ο άνδρας τη φωτογραφία του οποίου είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης (22.03.2016).

Θεωρείται συνεργός του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, μέλους της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Stade de France, το Bataclan, σε καφέ και εστιατόρια στο Παρίσι. Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που είχαν χρησιμοποιηθεί από τους δράστες της 13 Νοεμβρίου, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ταξιδέψει με τον Αμπντεσλάμ στην Ουγγαρία.

Από το 2014 είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να επιστρέψει στο Βέλγιο και να κυκλοφορεί ανενόχλητος. Από τον Δεκέμβριο είχε συνδεθεί και με την επίθεση στο Παρίσι, ως Σουφιάν Καγιάλ, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως ήταν ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε. Το DNA του βρέθηκε σε κρησφύγετα των δραστών του Παρισού και σε εκρηκτικά.

Δεν αποκλείεται ο Λαχράουι να είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν με τον τρομοκράτη του Παρισιού, που όπως αποκάλυψε στις αρχές επρόκειτο να ανατιναχθεί στο Stade de France, το απόγευμα της Παρασκευής στο Μόλεμπεεκ αλλά κατά την επιχείρηση σύλληψη του Αμπντεσλάμ είχε καταφέρει να διαφύγει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε