Κόσμος

Βρυξέλλες: Ο άνθρωπος που αναγνώρισε τους δράστες του μακελειού

Ένας οδηγός ταξί αναδεικνύεται σε πρόσωπο κλειδί για την έρευνα των βελγικών αρχών να βρουν τον "άνδρα με τα λευκά" που απεικονίζεται στη φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου των Βρυξελλών και θεωρείται ένας από τους δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης. Ο οδηγός ταξί είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε βήμα βήμα τις τελευταίες κινήσεις των τρομοκρατών!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο οδηγός ταξί είναι εκείνος που παρέλαβε τους τρεις δράστες της επίθεσης και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο και αργότερα τους αναγνώρισε και οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετό τους στο προάστιο Σάρμπεκ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις δράστες ζήτησαν ένα ταξί να τους παραλάβει για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM TV, ζήτησαν ένα μεγάλο ταξί να χωράει τρεις επιβάτες και πέντε βαλίτσες. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως το σχέδιό τους προέβλεπε ότι στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών θα γίνονταν πέντε εκρήξεις!

Όταν έφτασε το ταξί για να τους παραλάβει, συνειδητοποίησαν ότι το ταξί δεν ήταν τόσο μεγάλο ώστε να χωρέσει και τις πέντε βαλίτσες όπου είχαν κρύψει τα εκρηκτικά. Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες τους εκνεύρισε. Αναγκάστηκαν όμως να αφήσουν τη μια βαλίτσα στο σπίτι και να μπουν στο ταξί για το αεροδρόμιο.

Ο οδηγός του ταξί είπε πως του έκανε εντύπωση το γεγονός πως δεν τον άφησαν να φορτώσει εκείνος τις βαλίτσες στο ταξί αλλά ήθελαν να το κάνουν οι ίδιοι. Αφού τους άφησε στο αεροδρόμιο, ο οδηγός έφυγε αλλά όταν λίγο μετά άκουσε για εκρήξεις στο Ζάβεντεμ, έκανε τη σύνδεση και πήγε στην αστυνομία.

Είπε όλα όσα είχαν γίνει και μέσα από τη μαρτυρία του, η βελγική αστυνομία έφτασε στο σπίτι στο Σάρμπεκ όπου εντοπίστηκε η πέμπτη βαλίτσα, αυτή που είχαν αφήσει οι τρομοκράτες πίσω, χημικά αλλά και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, που επισήμως έχει αναλάβει την επίθεση για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Από τη μαρτυρία του οδηγού προκύπτει ότι: οι τέσσερις παγιδευμένες βαλίτσες που έφτασαν στο αεροδρόμιο, οι δυο εξερράγησαν με απολογισμό τουλάχιστον 14 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, η μια εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη και η τέταρτη είναι εκείνη που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Πηγή: Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όλοι επωφελούνται» από την επιστροφή μου στην εξουσία λέει ο Τραμπ που κέρδισε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια από κρυπτονομίσματα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πρώην επιχειρηματίας των ακινήτων, κατηγορείται συχνά για συγκρούσεις συμφερόντων, ιδίως επειδή επένδυσε στα ψηφιακά νομίσματα
REUTERS
Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στην Ιζαμπέλ Ατζανί - Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα
Η 71χρονη ηθοποιός, δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ κρίθηκε ένοχη για εικονική δήλωση κατοικίας στην Πορτογαλία το 2016 και το 2017, για απόκρυψη ενός δανείου το 2013 και για μεταφορά ενός ποσού στις ΗΠΑ το 2014
Ιζαμπέλ Ατζανί
Αμβέρσα: Από το ισόγειο ξεκίνησε η φωτιά στην πολυκατοικία που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους – Ερευνάται τεχνική βλάβη
Διασώστες κατεβάζουν με σχοινιά τους ενοίκους - Πάνω από 200 άνθρωποι στο κτίριο - «Κλειστήκαμε στο διαμέρισμα και περιμέναμε στο μπαλκόνι» λέει ένοικος
Αμβέρσα
Βρετανία: Έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που συνέλαβαν τον ετοιμοθάνατο Χένρι Νόβακ ενώ είχε μαχαιρωθεί και έλεγε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει
Ο δολοφόνος του, Βίκρουμ Ντίγκουα, ένας Σιχ γεννημένος στη Βρετανία, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια, κατηγορήσε ψευδώς τον Νόβακ ότι τον πρόσβαλε με ρατσιστικά σχόλια και του επιτέθηκε
Διαμαρτυρία στη Βρετανία για τον θάνατο του 18χρονου που μαχαιρώθηκε από νεαρό Σιχ