Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Πρωτοφανείς αυξήσεις στην Κομισιόν – Εκτοξεύτηκε ο μισθός της φον ντερ Λάιεν και των ευρωβουλευτών

Βρυξέλλες: Πρωτοφανείς αυξήσεις στην Κομισιόν – Εκτοξεύτηκε ο μισθός της φον ντερ Λάιεν και των ευρωβουλευτών

«Βρέχει» ευρώ στις Βρυξέλλες με τους εργαζόμενους στην Κομισιόν παίρνουν νέα αύξηση, ενώ ο μισθός της Ούρσουλα φον ντερ Λαϊεν εκτοξεύτηκε και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild οι 50.000 εργαζόμενοι της Κομισιόν είδαν ήδη τη δεύτερη αύξηση στον μισθό τους μέσα σε διάστημα έξι μηνών, ύψους 7%.

Με βάση τα νέα δεδομένα ο μισθός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αυξάνεται κατά 2.044 ευρώ, φτάνοντας αισίως τα 31.250 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που ο μισθός του επικεφαλής της Κομισιόν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Αν λάβει κανείς υπόψιν και το επίδομα που παίρνει για τα ταξίδια στο εξωτερικό ο μισθός της προέδρου της Κομισιόν φτάνει σχεδόν τις 36.000 ευρώ, εισπράττει δηλαδή πάνω από 1000 ευρώ την ημέρα.

Όσον αφορά στους απλούς επιτρόπους θα λαμβάνουν παραπάνω 1.667 ευρώ το μήνα με τον μισθό τους να φτάνει μέχρι και τα 25.475 ευρώ.

Αύξηση κατά 700 ευρώ το μήνα θα δουν και οι ευρωβουλευτές με τον μισθό τους να αγγίζει τα 10.495 ευρώ.

Περισσότερα χρήματα θα δουν και οι υπάλληλοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον μισθό τους να αυξάνεται από 214 ως 1.483 ευρώ το μήνα (για τους υψηλά αμειβόμενους).

Να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχουν και αφορολόγητα έσοδα για τους εργαζομένους σε όλες τις θέσεις στην Κομισιόν όπως το επίδομα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 3.400 ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις