Κόσμος

Βρυξέλλες: Σοβαρά επεισόδια σε μεγάλη διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων [pics]

Τουλάχιστον 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με την βελγική αστυνομία, κατέκλυσαν τους δρόμους στο κέντρο των Βρυξελλών όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας και το κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί στα επεισόδια.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα κυβερνητικά σχέδια μεταρρύθμισης του πλαισίου των αναρρωτικών αδειών.

“Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο μάτι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ιλς Φαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών.

Brussels Riots

Εικόνες… Αγανακτισμένων στις Βρυξέλλες

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ρίξουν τα αστυνομικά κιγκλιδώματα για να βρουν πρόσβαση σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, την ώρα που οι διαδηλωτές απαντούσαν εκτοξεύοντας αντικείμενα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τριών συνδικάτων, οι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου για τις αναρρωτικές άδειες.

Αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, που δεν εξάντλησαν το διάστημα των 21 ημερών αναρρωτικής άδειας, το οποίο δικαιούνται, μπορούν να τις μεταφέρουν τον επόμενο χρόνο, εξηγούν τα βελγικά ΜΜΕ.

Η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης προβλέπει την κατάργηση αυτής της δυνατότητας με αντάλλαγμα την ευθυγράμμιση με τον ιδιωτικό τομέα (όπου ισχύει το δικαίωμα λήψης αναρρωτικής άδειας 30 ημερών τον χρόνο), μια πρόταση που απορρίπτουν τα συνδικάτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραηλινή αποστολή στο Κάιρο για την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου στη Γάζα
Το Ισραήλ επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση του Ραν Γκβίλι, του τελευταίου ομήρου που παραμένει στη Γάζα, με στρατό και υπηρεσίες πληροφοριών να κινητοποιούνται για την επιστροφή της σορού του
Μέλη της Χαμάς παραδίδουν το πτώμα ισραηλινού ομήρου στον Ερυθρό Σταυρό
Ο Γερμανός πρόεδρος καλεί τους Βρετανούς να κλείσουν το κεφάλαιο του Brexit – «Don’t look back in anger», είπε, παραπέμποντας στους Oasis
Σε επίσημη επίσκεψη, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προτρέπει το Λονδίνο να ανοικοδομήσει τους δεσμούς του με την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τον εμβληματικό στίχο «Don’t look back in anger» ενώπιον των βουλευτών
Ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ
ΝΑΤΟ: «Η συμμαχία πρέπει να είναι έτοιμη για για αύξηση υβριδικών επιθέσεων» λέει o ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης
Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης εκτιμά ότι νέα περιστατικά συνδυαστικών επιθέσεων είναι αναπόφευκτα, την ώρα που αρκετές πρόσφατες ενέργειες αποδίδονται στη Ρωσία
Ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ Στρατηγός Αλέξους Γκρίνκεβιτς
Ισραήλ: Ο υποστράτηγος Ρόμαν Γκόφμαν νέος διοικητής της Μοσάντ με ιδεολογική «σφραγίδα» Νετανιάχου
Ο Ρόμαν Γκόφμαν θα είναι ο επόμενος διοικητής της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών — Mια επιλογή που επιβεβαιώνει την ιδεολογική σφραγίδα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον τομέα της ασφάλειας
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Μελάνια Τραμπ: «Επτά παιδιά επαναπατρίστηκαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία – Στόχος μας η επανένωση οικογενειών»
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ορισμένα παιδιά έχουν επιστρέψει στις οικογένειες τους
Παιδιά στην Ουκρανία