Κόσμος

Wanted ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν – Τον επικήρυξαν οι ΗΠΑ

Ένα… σκασμό λεφτά δίνουν οι ΗΠΑ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Χάμζα μπιν Λάντεν. Στον γιο και διάδοχο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επικήρυξε τον Χάμζα μπιν Λάντεν και προσφέρει αμοιβή ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει στο να εντοπιστεί ο γιος του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν θεωρείται από τις ΗΠΑ «ηγέτης – κλειδί» της Αλ Κάιντα. Ο Χάμζα μπιν Λάντεν θεωρείται ο ευνοούμενος γιος, δηλαδή ο επιλεγμένος διάδοχος, του Σαουδάραβα τρομοκράτη που «εμπνεύστηκε» την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

[read4more]

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν βρίσκεται εδώ και καιρό στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ με τα πρόσωπα που κατηγορούνται πως εμπλέκονται στη διεθνή τρομοκρατία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον επικήρυξε και προσφέρει 1 εκατ. δολάρια σε αντάλλαγμα για πληροφορίες «που θα επέτρεπαν την αναγνώριση ή τον εντοπισμό του σε οποιαδήποτε χώρα», σημειώνοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι πρόκειται για έναν «αναδυόμενο ηγέτη» της Αλ Κάιντα.

«Από τουλάχιστον τον Αύγουστο του 2015, έχει δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο ηχητικά μηνύματα και βίντεο με τα οποία καλεί να διαπραχθούν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους κι έχει απειλήσει να διαπράξει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε τον Μάιο του 2011 από Αμερικανούς στρατιώτες», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

hamzabinladen
Φωτογραφία αρχείου EPA

Ο 30χρονος, σήμερα, Χάμζα, διευθύνει την οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσελκύει εδώ και μερικούς μήνες στη Συρία τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, εκτιμούν ειδικοί στις ισλαμιστικές οργανώσεις.

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν αποκαλείται συχνά ο «πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ». Έγγραφα, ανάμεσά τους επιστολές που είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο του 2015 και αποδίδονται στον Οσάμα μπιν Λάντεν, υποδεικνύουν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα τον προόριζε για διάδοχό του στην ηγεσία του παγκόσμιου ιερού πολέμου εναντίον της Δύσης.

hamzabinladen
Φωτογραφία αρχείου EPA

Στα αρχεία του Οσάμα μπιν Λάντεν τα οποία σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές κατασχέθηκαν στην επιδρομή με την οποία εξοντώθηκε στο Πακιστάν και αποκαλύφθηκαν στα τέλη του 2017 από τη CIA συμπεριλαμβάνεται βίντεο που καταγράφει τον γάμο του Χάμζα, κατά τα φαινόμενα στο Ιράν. Αυτό είναι το πρώτο υλικό που εικονίζει τον νεαρό αφού ενηλικιώθηκε και έφτασε στα χέρια των αμερικανικών αρχών.

Ωστόσο δεν ήταν ικανό να τους αποκαλύψει που βρίσκεται. Κανείς δεν ξέρει αν ο Χάμζα μπιν Λάντεν βρίσκεται στο Ιράν, στη Συρία, ή στο Αφγανιστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Που θα μπορούσαν να συναντηθούν Πούτιν και Ζελένσκι για τη σύνοδο κορυφής για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρόεδρος και ο Ρώσος ομόλογός του δεν έχουν συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο από το 2019, όταν συναντήθηκαν στο Παρίσι για να συζητήσουν το τέλος των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ντονμπάς
Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
Ανάλυση New York Times: Ανοιχτό αλλά αβέβαιο το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδόν ποτέ δεν προφέρει το όνομα του Ουκρανού ομολόγου του. Κι όμως, η ιδέα μιας συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών επανέρχεται, τροφοδοτούμενη από τις διπλωματικές κινήσεις του προέδρου Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό