Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

WikiLeaks: Έτσι “μπλόκαρε” την CIA ο Λαβρόφ! Το κόλπο για να μην τον παρακολουθούν

WikiLeaks: Έτσι “μπλόκαρε” την CIA ο Λαβρόφ! Το κόλπο για να μην τον παρακολουθούν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε σήμερα (09.03.2017) τον τρόπο για να βάλει φρένο στην CIA, που παρακολουθούσε χιλιάδες πολίτες μέσω υπολογιστών, κινητών και τηλεοράσεων. Ο ίδιος τόνισε τι φρόντιζε να μην έχει επάνω του το smartphone του όταν διαπραγματευόταν «ευαίσθητα» θέματα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, συνηθισμένος σε διαπραγματεύσεις πάνω σε περίπλοκα διεθνή ζητήματα, όπως ο πόλεμος στη Συρία, η ουκρανική σύγκρουση ή προηγουμένως το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ερωτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις του ιστότοπου Wikileaks για ένα πρόγραμμα κυβερνοπειρατείας της CIA που επιτρέπει, για παράδειγμα, να μεταμορφώνονται σε συσκευές υποκλοπής ένας τηλεοπτικός δέκτης ή ένα smartphone.

«Προσωπικά προσπαθώ να μην παίρνω μαζί μου τηλέφωνο όταν έχω διαπραγματεύσεις που αφορούν ευαίσθητα θέματα», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Και προς το παρόν φαίνεται ότι αυτό μου επέτρεψε να μην βρεθώ σε δυσάρεστη κατάσταση», πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

WikiLeaks: Αναβρασμός στη CIA από τις αποκαλύψεις! Μας παρακολουθούν από κινητά και τηλεοράσεις

«Οι πειρατές της CIA μπορούν να διεισδύουν στα smartphones, στους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά επίσης – άκουσα να λένε – στα ψυγεία, για να δημιουργούν προβλήματα στα ηλεκτρικά δίκτυα», ειρωνεύτηκε στη συνέχεια.

Wikileaks: Αυτή είναι η βάση της CIA στην Ευρώπη για τις παρακολουθήσεις!

Σύμφωνα με τον Wikileaks, ο οποίος δημοσιοποίησε σχεδόν 9.000 έγγραφα που εμφανίζονται να προέρχονται από τη CIA, η υπηρεσία πληροφοριών εκπόνησε περισσότερα από χίλια κακόβουλα λογισμικά, ιούς, δούρειους ίππους και άλλα προγράμματα που μπορούν να διεισδύουν και να παίρνουν τον έλεγχο ηλεκτρονικών συσκευών.

WikiLeaks: Ποιος είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ που “ξεσκέπασε” την CIA

Τα προγράμματα αυτά είχαν στόχο τα iPhones, συστήματα που λειτουργούν με το Android (Google) – που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ – τη δημοφιλή Microsoft ή τηλεοράσεις της Samsung που συνδέονται με το Ίντερνετ, για να τα μετατρέπουν σε συσκευές υποκλοπής εν αγνοία του χρήστη τους. Η CIA ενδιαφέρθηκε επίσης για τη δυνατότητα να παίρνει τον έλεγχο οχημάτων χάρη στα ηλεκτρονικά όργανά τους. Η CIA κατηγόρησε τον Wikileaks ότι βοηθάει τους αντιπάλους των ΗΠΑ αποκαλύπτοντας τις μεθόδους της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε