Κόσμος

Χακάρισμα – μαμούθ: Αλλάξτε τους κωδικούς σας σε Apple, Google, Facebook, Telegram – Διέρρευσαν 16 δισεκατομμύρια αρχεία

Πως να προστατευθείτε - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Ένα χακάρισμα που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει με θύματα εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο έγινε όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ όπως το Forbes και η DailyMail με διαρροή κωδικών σε μεγάλες πλατφόρμες όπως η Apple, η Google, το Facebook και το Telegram.

H διαρροή ήρθε στο φως την Πέμπτη (19/06/25) και έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας, καθώς οι διαρροές περιλαμβάνουν πλήρη credentials που επιτρέπουν πρόσβαση σε σχεδόν κάθε είδους online υπηρεσία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ανακαλύφθηκε μια τεράστια συλλογή 30 βάσεων δεδομένων που περιείχαν περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια αρχεία, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, για κυβερνητικούς λογαριασμούς σε Apple, Google, Facebook, Telegram και άλλους ιστότοπους.

Σύμφωνα με την DailyMail, χάκερς χρησιμοποίησαν διάφορα κακόβουλα προγράμματα απόσπασης δεδομένων, προκειμένου να πάρουν στην κατοχή τους αυτούς τους κωδικούς.

Οι ερευνητές προτρέπουν τους χρήστες σε όλο τον κόσμο να αλλάξουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής τους για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Παράλληλα πρόσθεσαν ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (two factor authentification), ο οποίος προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στη σύνδεση, λαμβάνοντας έναν ασφαλή κωδικό στο τηλέφωνο ή το email.

Οι ερευνητές που έκαναν τη ανακάλυψη αυτή, απομόνωσαν ένα μικρό δείγμα της τάξης των 10.000, από τους «κλεμμένους» λογαριασμούς και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 220 διευθύνσεις email με domains .gov, συνδέοντάς τες με περισσότερες από 29 χώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού 2