Κόσμος

“Χαλαρουίτα” ο Τραμπ, έπαιξε γκολφ και παρακολούθησε… σούμο με τον Σίνζο Άμπε [pics]

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την επίσκεψή του στην Ιαπωνία, με την δεύτερη μέρα να ξεκινά... με έναν γύρο γκολφ με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, συνεχίζοντας τη διπλωματία των διαπροσωπικών σχέσεων με στόχο να αμβλύνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις όσον αφορά τις διαφορές στο εμπόριο.

Ο Τραμπ, φορώντας κόκκινο πουλόβερ, και ο Άμπε, με μπλε μπλέιζερ και λευκό παντελόνι, συναντήθηκαν στο γρασίδι και χαμογέλασαν στους φωτογράφους πριν ξεκινήσουν το παιχνίδι τους.

Το γραφείο του Άμπε ανάρτησε αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια σέλφι από το γήπεδο του γκόλφ, με τον Τραμπ και τον Άμπε να χαμογελούν. Ο Άμπε ανέφερε στην ανάρτηση ότι ελπίζει να καταστήσει τη συμμαχία Ιαπωνίας-ΗΠΑ «ακόμα πιο ακλόνητη».

Η επίσημη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στόχο έχει να καταδείξει την ισχύ των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αν και οι εντάσεις σε ό,τι αφορά το εμπόριο δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας.trump golf

Δυσαρεστημένος με το εμπόριο της Ιαπωνίας

Ο Τραμπ είναι δυσαρεστημένος με το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας και εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής υψηλών δασμών στα ιαπωνικά εξαγόμενα αυτοκίνητα εάν δεν επιτευχθεί μια διμερής συμφωνία στο εμπόριο. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εμπλακεί σε μια δαπανηρή εμπορική διαμάχη με την Κίνα που έχει πλήξει σημαντικά τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Απευθυνόμενος σε υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων αργά χθες (τοπική ώρα), ο Τραμπ επέκρινε την Ιαπωνία για το εμπορικό της «πλεονέκτημα» λέγοντας παράλληλα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

«Με αυτή τη συμφωνία, ελπίζουμε να αντιμετωπίζουμε την εμπορική ανισορροπία, να άρουμε τα εμπόδια στις αμερικανικές εξαγωγές και να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη και την αμοιβαιότητα στη σχέση μας. Και πλησιάζουμε», δήλωσε.

Ύστερα από το παιχνίδι γκολφ, ο Άμπε και ο Τραμπ θα παρακολουθήσουν ένα τουρνουά σούμο.

«Πάντα το έβρισκα συναρπαστικό», δήλωσε ο Τραμπ για το εθνικό άθλημα της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Άμπε στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα. «Έχουμε ένα τρόπαιο που έχει φτιαχτεί σε αυτή τη χώρα (σ.σ. τις ΗΠΑ). Θα δώσουμε το τρόπαιο στον νικητή του πρωταθλήματος». Ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που θα παρακολουθήσει ένα τέτοιο τουρνουά, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχου, και ο πρώτος που θα παραδώσει το κύπελλο στο ρινγκ.trump golf trump golf trump golf trump golf trump golf trump golf

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι τραυματίες είναι αιμοδυναμικά σταθεροί», λέει ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκονται στο νοσοκομείο
«Η ιατρική τους κατάσταση παραμένει δυναμική και παρακολουθείται στενά από ιατρικές ομάδες», αναφέρει ο Αλεξάντρου Ρογκομπέτε
Το σημείο του τροχαίου στη Ρουμανία
Μελάνια Τραμπ: Αδιάφορο το κοινό για το ντοκιμαντέρ της – Μηδενικές πωλήσεις για την πρεμιέρα του στις ΗΠΑ, μόλις ένα εισιτήριο στη Βρετανία
Χλιαρό ως μηδαμινό - μέχρι στιγμής - το ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (30.01.2026)
Διαφήμιση για το ντοκιμαντέρ «Melania» στη Νέα Υόρκη