Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Χαμάς: 80 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα

Χαμάς: 80 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από ισραηλινά πλήγματα σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χαμάς.

Από τα πλήγματα αυτά τραυματίστηκαν εξάλλου εκατοντάδες άνθρωποι, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του παλαιστινιακού θύλακα.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι διεξήγαγε “στη Λωρίδα της Γάζας εκτεταμένα πλήγματα με βάση τις πληροφορίες των υπηρεσιών Πληροφοριών”.

Διευκρίνισε ότι έπληξε “τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς”, όπως σήραγγες από τις οποίες ο στρατός είναι πεπεισμένος ότι η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση διεξάγει τις επιχειρήσεις της, “διοικητικά κέντρα, αποθήκες όπλων, πλατφόρμες εκτόξευσης οβίδων και αντιαρματικών πυραύλων”.

Στο μεταξύ τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής εφόδου του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μεταδίδουν σήμερα παλαιστινιακά ΜΜΕ.

«Ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε τουλάχιστον δυο πυραύλους προς την κατεύθυνση ομάδας ανθρώπων κοντά στον καταυλισμό της Τζενίν, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους», μετέδωσε το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο πηγές του στην περιοχή.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις