Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαμένη φυλή του Αμαζονίου! Ζουν όπως οι πρόγονοί τους πριν 20.000 χρόνια!

National Geographic
National Geographic

Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες απομονωμένης φυλής του Αμαζονίου που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο. Ζουν όπως οι πρόγονοί τους πριν από 20.000 χρόνια!

Οι απίστευτες φωτογραφίες του Ricardo Stuckert για το National Geographic δίνουν μια ματιά στη ζωή της φυλής που ζει στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Ένας άντρας που παρατήρησε το ελικόπτερο έριξε με το τόξο του, με τα άλλα μέλη της φυλής να κρύβονται στα δέντρα.

National Geographic

National Geographic

Μπορεί μια καταιγίδα να ανάγκασε το ελικόπτερο να αλλάξει πορεία, αλλά ο Ricardo Stuckert απαθανάτισε εκπληκτικές εικόνες που δίνουν μια γεύση από τη ζωή της φυλής που πιστεύεται ότι έχει εκατοντάδες μέλη κοντά στα σύνορα με το Περού.

National Geographic

Πολλά από τα μέλη της φυλής έχουν πολύχρωμες ζωγραφιές στα σώματά τους, ενώ φαίνονται να κοιτάζουν μπερδεμένοι το ελικόπτερο που πετά από πάνω τους. Ο Ricardo Stuckert σημείωσε πως οι άνθρωποι φαίνονταν περισσότερο περίεργοι παρά φοβισμένοι.

National Geographic

National Geographic

“Ένιωσα ότι υπήρχε μια αμοιβαία περιέργεια. Ένιωθα ότι ήμουν ζωγράφος τον προηγούμενο αιώνα. Είναι πολύ δυνατό συναίσθημα αν σκεφτείς ότι στον 21ο αιώνα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με τον πολιτισμό”.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου πιστεύεται ότι αποτελεί σπίτι για περίπου 100 φυλές που ζουν σε απομόνωση από τον σύγχρονο κόσμο. Μπορεί η Βραζιλία να εφαρμόζει την πολιτική “μη επαφής” με τις αυτόχθονες φυλές, αλλά συχνά απειλούνται από την καταπάτηση από παράνομους υλοτόμους.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε