Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Χαμός από την κακοκαιρία στην Κύπρο! Πλημμύρισαν η Βουλή και το Αρχαιολογικό Μουσείο! – video

Χαμός από την κακοκαιρία στην Κύπρο! Πλημμύρισαν η Βουλή και το Αρχαιολογικό Μουσείο! – video
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν σήμερα την Κύπρο και έχουν πλημμυρίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Πύλη Αμμοχώστου και η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Εκπρόσωπος του Τμήματος Αρχαιοτήτων στην Κύπρο ανέφερε ότι δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές και ότι από πολύ νωρίς το πρωί συνεργεία μάζεψαν τα νερά και το Μουσείο λειτούργησε κανονικά. Αντίθετα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων έκλεισε την Πύλη Αμμοχώστου και ο Δήμος Λευκωσίας την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς, δήλωσε ότι η εικόνα που παρουσίαζε το πρωί το Κοινοβούλιο «δεν τιμά κανένα μας». Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής, εδώ και δυόμισι χρόνια, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής και ανάληψης των καθηκόντων του καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να πείσει για την ανάγκη ανέγερσης νέου κτηρίου του Κοινοβουλίου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν κυρίως στην Λευκωσία και Λεμεσό με καταρρακτώδεις βροχές, έντονο χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση που είναι σε ισχύ από τις 11:00 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 11:00 αύριο το πρωί της Τετάρτης. Η ένταση της βροχόπτωσης θα ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και άλλα υποστατικά, έπεσαν δένδρα και έκλεισαν δρόμοι για την τροχαία κίνηση. Ο Πεδιαίος ποταμός στη Λευκωσία υπερχείλισε από τις δυνατές νεροποντές. Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν πάσσαλους της Αρχής Ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές στο δίκτυο της και διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις