Κόσμος

Χαμός στην ιταλική Βουλή: Κυνηγητό και πλακάτ για το green pass του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν έχουν προηγούμενο οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην ιταλική Βουλή σε διαμαρτυρία για πράσινα διαβατήρια του κορονοϊού.

Εναν βουλευτή τον πήραν… στο κυνηγητό μέλη της ασφαλείας του κοινοβουλίου την ώρα που βουλευτές ύψωναν αυτοσχέδια πλακάτ που έφτασαν όχι στο green pass».

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες στις οποίες που αποφασίστηκε από τον επόμενο μήνα οι πολίτες θα πρέπει να παρουσιάζουν αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί για να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσίες ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Να σημειωθεί ότι «green pass» είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό όπου κάποιος θα αποδεικνύει ότι κάνει έστω και μία δόση του εμβολίου, ή είναι αρνητικός σε τεστ κορονοϊού ή έχει περάσει την νόσο.

Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα τεθεί σε ισχύ στην Ιταλία από τις 6 Αυγούστου και θα χρειάζεται για την είσοδο των πολιτών σε γυμναστήρια, πισίνες, στάδια και γήπεδα, μουσεία, σπα, καζίνο και σινεμά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γκάντι Άιζενκοτ: Ο στρατηγός που απειλεί να «ρίξει» τον Νετανιάχου στο Ισραήλ – Έχασε τον γιο του στη Γάζα, τον χλευάζουν για τα αγγλικά του
Ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού εξελίσσεται σε ισχυρό διεκδικητή της πρωθυπουργίας, καθώς η δημοτικότητα του Μπενιαμίν Νετανιάχου καταρρέει στον δρόμο προς τις κάλπες του φθινοπώρου
Γκάντι Άιζενκοτ
Ντόναλντ Τραμπ: «Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει αλλά οι εταιρείες δεν τις μειώνουν στην αντλία, εξαπατούν τους πελάτες»
«Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν μειώνουν τις τιμές τους στην αντλία ανάλογα με τις κατακόρυφα χαμηλότερες τιμές που πληρώνουν για το πετρέλαιο», παραπονέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ