Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Χάντερ Μπάιντεν: Μήνυση κατά του Ρούντι Τζουλιάνι και του πρώην δικηγόρου του για κλοπή προσωπικών δεδομένων

Χάντερ Μπάιντεν: Μήνυση κατά του Ρούντι Τζουλιάνι και του πρώην δικηγόρου του για κλοπή προσωπικών δεδομένων
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μήνυση κατά του Ρούντι Τζουλιάνι και του πρώην δικηγόρου του υπέβαλε ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες και τους κατηγορεί για κλοπή προσωπικών δεδομένων από το laptop του.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατέθεσε τη μήνυση στην Καλιφόρνια γιατί εκεί δηλώνει ότι μένει μόνιμα. Στην καταγγελία του υποστηρίζει ότι ο Ρούντι Τζουλιάνι και ο Ρόμπερτ Κοστέλο «εδώ και χρόνια αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια για να αναζητήσουν, να κλέψουν, να αναπαράγουν, να διαδώσουν» προσωπικά δεδομένα από το laptop του.

Λίγο πριν από τις πρεοδρικές εκλογές του 2020, οι Ρεπουμπλικανοί είχαν αναφέρει τον Οκτώβριο τότε ότι είχαν στην κατοχή τους ένα αντίγραφο του σκληρού δίσκου από το laptop που είχε αφήσει ο Χάντερ Μπάιντεν σε ένα μαγαζί για επισκευή και δεν τον πήρε ποτέ πίσω.

Τότε δημοσιεύτηκαν πολλά έγγραφα, σκανδαλιστικές φωτογραφίες και μηνύματα του e-mail του Χάντερ Μπάιντεν που υποτίθεται ότι στήριζαν τις υπόνοιες για «νεποτισμό» εκ μέρους του Τζο Μπάιντεν προς τον γιο του.

Χάντερ Μπάιντεν εναντίον όλων – Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών

Την περασμένη εβδομάδα ο Χάντερ Μπάιντεν είπε ότι θα προσφύγει και κατά της εφορίας (IRS) επειδή με τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων της «αποκαλύφθηκαν εμπιστευτικές πληροφορίες» των οικονομικών του.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται για φοροαποφυγή και επειδή είπε ψέματα όταν συμπλήρωσε την αίτηση για να αγοράσει ένα όπλο το 2018, αφού τότε υποστήριζε ότι δεν ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, κάτι που παραδέχτηκε αργότερα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων θέτουν στο στόχαστρό τους τον Χάντερ Μπάιντεν αφού θεωρούν ότι αυτή είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του προέδρου των ΗΠΑ και πατέρα του, Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζουλιάνι, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται επίσης στην Πολιτεία της Τζόρτζια για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

Πρόσφατα καταδικάστηκε να αποζημιώσει δύο εκλογικούς αντιπροσώπους της Πολιτείας αυτής, αφού κρίθηκε ένοχος για τη συκοφάντησή τους, καθώς τους είχε κατηγορήσει για απάτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters και AFP

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις