Κόσμος

Χάος και πανικός στην Λιβύη – Τουλάχιστον 400 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή – Μαίνονται οι σφοδρές συγκορύσεις

Περίπου 400 κρατούμενοι δραπέτευσαν το βράδυ της Κυριακής (02.09.2018), αφού στασίασαν, από μια φυλακή στα νότια προάστια της Τρίπολης, όπου εδώ και μία εβδομάδα σημειώνονται αιματηρές μάχες, όπως έγινε γνωστό από τη δικαστική αστυνομία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι κρατούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες και να φύγουν. Στο σωφρονιστικό κατάστημα Αΐν Ζάρα επικρατούσε ένταση και λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αντιπάλων οργανώσεων κοντά στο κτίριο.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι κρατούμενοι αυτοί ήταν κατάδικοι του κοινού ποινικού δικαίου ή αν συνδέονται με ένοπλες ομάδες. Οι φύλακες δεν αντέδρασαν, προκειμένου “να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των κρατουμένων”, ανέφερε η αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος της δικαστικής αστυνομίας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους στη φυλακή Αΐν Ζάρα είναι είτε ποινικοί, είτε πρώην υποστηρικτές του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι οι οποίος καταδικάστηκαν για αδικήματα –κυρίως φόνους– που διέπραξαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 2011.

Αντίπαλες οργανώσεις συγκρούονται από την Δευτέρα, χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας. Από τις μάχες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 άνθρωποι και άλλοι 100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γροιλανδία, ΗΠΑ και Δανία υπογράφουν την Τρίτη την συμφωνία ασφαλείας: «Ευθύνη του ΝΑΤΟ η ασφάλεια της Αρκτικής» λέει η Κοπεγχάγη
Παραμένουν άγνωστοι οι όροι της συμφωνίας αν και αυτή φέρεται να είναι προς όφελος του αρκτικού νησιού και θα σέβεται την κυριαρχία του
Γροιλανδία
Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Χαμογελαστός στο πλευρό της μητέρας του Σίντι Κρόφορντ και της αδελφής του Κάια στην τελευταία φωτογραφία του πριν τον θάνατό του στα 27
Ο Πρίσλεϊ Γκέρμπερ άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου σε κέντρο αποκατάστασης - Η τελευταία του ανάρτηση
Ο Πρίσλεϊ Γκέρμπερ με την Κάια Γκέρμπερ, τη Σίντι Κρόφορντ και τον Ράντι Γκέρμπερ τον Μάιο του 2026