Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Χάος” με το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της Βουλής – Βγάζει… “ό,τι να ναι” αποτελέσματα

“Χάος” με το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της Βουλής – Βγάζει… “ό,τι να ναι” αποτελέσματα

Από “κόσκινο περνά από την Πέμπτη (12.07.2018) το βράδυ το πανάκριβο ηλεκτρονικό σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Βουλής, καθώς κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας του Κλεισθένη και των τροπολογιών του, μπλόκαρε.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κουτσούκος, ενώ έβαλε την κάρτα και ψήφισε, η ψήφος του δεν καταμετρήθηκε και το όνομά του δεν εμφανίστηκε στις καταστάσεις.

Πρόβλημα είχε και ο έτερος βουλευτής της ΔΗΣΥ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που φαίνεται να έχει καταψηφίσει την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι ψήφισε υπέρ.

Πολλοί βουλευτές επίσης ανέφεραν στο προεδρείο ότι η οθόνη αφής με την οποία καταχωρούν τις ψήφους τους έσβηνε, ή πως όταν πήγαιναν να κάνουν την οριστική καταχώρηση έχαναν ότι επιλογή είχαν κάνει προηγουμένως.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης ακούστηκε να λέει ότι το σύστημα έχει μπλοκάρει, και ζήτησε από τους βουλευτές να μην απομακρυνθούν μέχρι να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τα πολλά αυτά προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται εάν τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για τον Κλεισθένη, είναι και τα σωστά.

Αυτό έχει σημάνει συναγερμό στις τεχνικές υπηρεσίες που επανεξετάζουν την λειτουργία όλου του ηλεκτρονικού συστήματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις