Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Ακυρώθηκαν 500 πτήσεις στη Βρετανία, επηρεάστηκαν 80 στην Ελλάδα

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Ακυρώθηκαν 500 πτήσεις στη Βρετανία, επηρεάστηκαν 80 στην Ελλάδα

Απίστευτο χάος δημιουργήθηκε στα αεροδρόμια της Βρετανίας, αλλά και σε πολλά ευρωπαϊκά από τεχνικό πρόβλημα προκαλώντας  καθυστερήσεις όλο τον κόσμο εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Στην Ελλάδα επηρεάστηκαν περίπου 80 πτήσεις….

Η κατάσταση στα αεροδρόμια της Βρετανίας ήταν τραγική. Το πρόβλημα μπορεί να αποκαταστάθηκε μετά από έξι με επτά ώρες, αλλά συνεχίζουν οι καθυστερήσεις… 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ από τη Βρετάνια έχουν ακυρωθεί 230 πτήσεις και προς τη Βρετανία 271 πτήσεις. Συνολικά οι πτήσεις που έχουν ακυρωθεί ξεπερνούν τις 500.

Οι καθυστερήσεις, φθάνουν και τις 12 ώρες σε ορισμένες περιπτώσεις, και αφορούν τέσσερις στις πέντε πτήσεις στις οποίες εμπλέκονται βρετανικά αεροδρόμια. Υπάρχουν περίπου 80 πτήσεις που έχουν επηρεαστεί για τους επιβάτες από την Ελλάδα.

Το τεχνικό πρόβλημα έτυχε σήμερα, ημέρα αργίας στη Βρετανία, και παραδοσιακά μια από τις ημέρες με τη μεγαλύτερη κίνηση στα βρετανικά αεροδρόμια, καθώς οι εκδρομείς παρατείνουν τις διακοπές τους μέχρι και σήμερα. Επρόκειτο να επιστρέψουν όχι μόνο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τα νησιά. Θα είχαν προορισμό και πολλά περιφερειακά αεροδρόμια και όχι μόνο το Λονδίνο.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ αναγνώρισε ότι οι πτήσεις «εξακολουθούν δυστυχώς να επηρεάζονται».

Πολλοί επιβάτες ανέφεραν στα social media ότι ήταν μέσα σε αεροπλάνα στα αεροδρόμια ή σε αίθουσες αναμονής στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Ισραήλ και αλλού, περιμένοντας να αναχωρήσουν σε μια μέρα αιχμής λόγω δημόσιας αργίας σε μέρη της Βρετανίας.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις