Κόσμος

Χάος στο Σικάγο: Λεηλασίες καταστημάτων και πυροβολισμοί – 100 συλλήψεις

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Αστυνομικές δυνάμεις στο Σικάγο αντήλλαξαν πυρά με ομάδες που έκαναν πλιάτσικο σε καταστήματα και συνέλαβαν περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα πλήθη κατέκλυσαν την εμπορική συνοικία του Σικάγο με τα πολυτελή καταστήματα που λεηλάτησαν μαγαζιά, έσπασαν παράθυρα και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς για ώρες, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ντέιβιντ Μπράουν χαρακτήρισε τα επεισόδια «καθαρή εγκληματικότητα», ενώ η δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ επιχείρησε να διαχωρίσει το περιστατικό από τη «δίκαιη εξέγερση» ως απάντηση στον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό την 25η Μαΐου.

«Δεν ήταν μια οργανωμένη διαμαρτυρία. Αντιθέτως, ήταν ένα περιστατικό καθαρής εγκληματικότητας», είπε ο Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Τουλάχιστον 13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ενώ ένας φρουρός ασφαλείας και ένας πολίτης δέχθηκαν πυρά, σύμφωνα με τον Μπράουν.

chicago
 

Στις εικόνες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και άνθρωποι να το σκάνε από τα καταστήματα κρατώντας διάφορα εμπορεύματα. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κυρίως στη λεωφόρο Μίσιγκαν.

Όπως εξήγησε ο αστυνομικός διευθυντής, ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυναν αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο ενθάρρυναν τις λεηλασίες στο κέντρο του Σικάγο, αφότου ξέσπασε ένταση με αφορμή το γεγονός ότι ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν ένοπλο.

Καθώς αστυνομικοί ανέκριναν έναν 20χρονο ύποπτο, εκείνος διέφυγε, πυροβολώντας εναντίον των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που τον καταδίωκαν, εξήγησε ο Μπράουν. Η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά και πυροβόλησε τον άνδρα, που κατόπιν διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

chicago

«Μετά τους πυροβολισμούς, συγκεντρώθηκε ένα πλήθος… Τα πνεύματα οξύνθηκαν, με την ένταση να τροφοδοτείται από την παραπληροφόρηση καθώς σκοτείνιαζε».

Ως απάντηση στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία έστειλε 400 αστυνομικούς στην περιοχή, όπου ήρθαν ενώπιον πολλών ανθρώπων που είχαν φθάσει με τα αυτοκίνητά τους, είπε ο Μπράουν.

Καθώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που είχε αρπάξει μια ταμειακή μηχανή, δέχθηκαν πυρά από ένα διερχόμενο όχημα. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν στα πυρά, είπε ο Μπράουν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θανατική ποινή στον κούριερ που απήγαγε και σκότωσε την 7χρονη στο Τέξας - «Ήθελες 15 λεπτά δόξας και τα πήρες», φώναζαν συγγενείς της Αθένα
Κατά τη διάρκεια της δίκης προβλήθηκε το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της ανήλικης τον Νοέμβριο του 2022, με τους συγγενείς να μην αντέχουν να δουν τις σκληρές εικόνες που καταγράφηκαν
Ο κούριερ μετά την δολοφονία της 7χρονης
9
Θύμα deepfake η Τζόρτζια Μελόνι: Ανέβασε φωτογραφία της με εσώρουχα, φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη – «Σκέψου πριν το κοινοποιήσεις»
H Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέκρινε ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύθμιση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης
Θύμα deepfake η Τζόρτζια Μελόνι: Ανέβασε φωτογραφία της με εσώρουχα, φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη
Μυστήριο με τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη σπάνια μετάδοση μεταξύ ανθρώπων
Μιλώντας στο iatropedia.gr, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ιός να έχει αλλάξει τον τρόπο «συμπεριφοράς» του
κρουαζιερόπλοιο