Κόσμος

Χάος στο Σικάγο: Λεηλασίες καταστημάτων και πυροβολισμοί – 100 συλλήψεις

Αστυνομικές δυνάμεις στο Σικάγο αντήλλαξαν πυρά με ομάδες που έκαναν πλιάτσικο σε καταστήματα και συνέλαβαν περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα πλήθη κατέκλυσαν την εμπορική συνοικία του Σικάγο με τα πολυτελή καταστήματα που λεηλάτησαν μαγαζιά, έσπασαν παράθυρα και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς για ώρες, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ντέιβιντ Μπράουν χαρακτήρισε τα επεισόδια «καθαρή εγκληματικότητα», ενώ η δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ επιχείρησε να διαχωρίσει το περιστατικό από τη «δίκαιη εξέγερση» ως απάντηση στον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό την 25η Μαΐου.

«Δεν ήταν μια οργανωμένη διαμαρτυρία. Αντιθέτως, ήταν ένα περιστατικό καθαρής εγκληματικότητας», είπε ο Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Τουλάχιστον 13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ενώ ένας φρουρός ασφαλείας και ένας πολίτης δέχθηκαν πυρά, σύμφωνα με τον Μπράουν.

chicago
 

Στις εικόνες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και άνθρωποι να το σκάνε από τα καταστήματα κρατώντας διάφορα εμπορεύματα. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κυρίως στη λεωφόρο Μίσιγκαν.

Όπως εξήγησε ο αστυνομικός διευθυντής, ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυναν αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο ενθάρρυναν τις λεηλασίες στο κέντρο του Σικάγο, αφότου ξέσπασε ένταση με αφορμή το γεγονός ότι ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν ένοπλο.

Καθώς αστυνομικοί ανέκριναν έναν 20χρονο ύποπτο, εκείνος διέφυγε, πυροβολώντας εναντίον των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που τον καταδίωκαν, εξήγησε ο Μπράουν. Η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά και πυροβόλησε τον άνδρα, που κατόπιν διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

chicago

«Μετά τους πυροβολισμούς, συγκεντρώθηκε ένα πλήθος… Τα πνεύματα οξύνθηκαν, με την ένταση να τροφοδοτείται από την παραπληροφόρηση καθώς σκοτείνιαζε».

Ως απάντηση στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία έστειλε 400 αστυνομικούς στην περιοχή, όπου ήρθαν ενώπιον πολλών ανθρώπων που είχαν φθάσει με τα αυτοκίνητά τους, είπε ο Μπράουν.

Καθώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που είχε αρπάξει μια ταμειακή μηχανή, δέχθηκαν πυρά από ένα διερχόμενο όχημα. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν στα πυρά, είπε ο Μπράουν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας