Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Χάρη στον Μπόρις Τζόνσον; Η Μέι “καρατόμησε” τον Γκόουβ

Χάρη στον Μπόρις Τζόνσον; Η Μέι “καρατόμησε” τον Γκόουβ

Λίγες ώρες αφού αποφάσισε, σοκάροντας τους πάντες, να κάνει υπουργό Εξωτερικών τον Μπόρις Τζόνσον, η Τερέζα Μέι φαίνεται πως συνεχίζει να… ξεπληρώνει “γραμμάτια” στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου. Και από τις πρώτες αποφάσεις της την πρώτη (ουσιαστικά) μέρα στη Downing Street ήταν να καρατομήσει τον άσπονδο φίλο του, Μάικλ Γκόουβ!

Ο Γκόουβ, ο υπουργός του Κάμερον που στάθηκε πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλο δίπλα στον Τζόνσον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το βρετανικό δημοψήφισμα και υποστήριξε με θέρμη το Brexit, έπαψε από το πρωί της Πέμπτης (14.07.2016) να είναι υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, μετέδωσε το Sky News.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας αποφάσισε να παύσει από τη θέση του τον Γκόουβ, ο οποίος αφού… μαχαίρωσε πισώπλατα τον Τζόνσον κόβοντάς του το δρόμο προς την πρωθυπουργία, έθεσε ο ίδιος υποψηφιότητα για την ηγεσία των Συντηρητικών (και άρα και για την πρωθυπουργία) αλλά βρήκε μπροστά του όχι μόνο η Μέι (που εξαρχής ήταν φαβορί) αλλά και την Άντρια Λίντσομ και εγκατέλειψε την κούρσα μαζί. Τώρα, ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει και την κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε