Κόσμος

Χάρη στον Μπόρις Τζόνσον; Η Μέι “καρατόμησε” τον Γκόουβ

Λίγες ώρες αφού αποφάσισε, σοκάροντας τους πάντες, να κάνει υπουργό Εξωτερικών τον Μπόρις Τζόνσον, η Τερέζα Μέι φαίνεται πως συνεχίζει να... ξεπληρώνει "γραμμάτια" στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου. Και από τις πρώτες αποφάσεις της την πρώτη (ουσιαστικά) μέρα στη Downing Street ήταν να καρατομήσει τον άσπονδο φίλο του, Μάικλ Γκόουβ!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γκόουβ, ο υπουργός του Κάμερον που στάθηκε πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλο δίπλα στον Τζόνσον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το βρετανικό δημοψήφισμα και υποστήριξε με θέρμη το Brexit, έπαψε από το πρωί της Πέμπτης (14.07.2016) να είναι υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, μετέδωσε το Sky News.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας αποφάσισε να παύσει από τη θέση του τον Γκόουβ, ο οποίος αφού… μαχαίρωσε πισώπλατα τον Τζόνσον κόβοντάς του το δρόμο προς την πρωθυπουργία, έθεσε ο ίδιος υποψηφιότητα για την ηγεσία των Συντηρητικών (και άρα και για την πρωθυπουργία) αλλά βρήκε μπροστά του όχι μόνο η Μέι (που εξαρχής ήταν φαβορί) αλλά και την Άντρια Λίντσομ και εγκατέλειψε την κούρσα μαζί. Τώρα, ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει και την κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ
Επιβλητική η καμπίνα του νέου Air Force One του Ντόναλντ Τραμπ: Οι χρυσές λεπτομέρειες και τα καθίσματα μασάζ
Τα μαξιλάρια, οι ζώνες ασφαλείας και τα σερβίτσια που έχουν τη σφραγίδα του Τραμπ, ενώ υπάρχει και μια ευρύχωρη αίθουσα συσκέψεων με δερμάτινους καναπέδες και τραπέζι
Το νέο επιβλητικό Air Force One του Ντόναλντ Τραμπ