Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Χαροπαλεύουν από έκθεση σε άγνωστη ουσία! 7 μίλια από την επίθεση στους Σκριπάλ

Σκριπάλ

Αναίσθητοι βρέθηκαν ένας άντρας και μια γυναίκα γύρω στα 40 στο Amesbury. Οι αρχές χαρακτηρίζουν σημαντικό το περιστατικό που σημειώθηκε 7 μίλια από το σημείο που δηλητηρίασαν τους Σκριπάλ.

Το ζευγάρι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αφού εκτέθηκε σε άγνωστη ουσία σπίτι του. Μένουν σε απόσταση 7 μιλίων από το σημείο όπου δηλητήριασαν με νευροτοξική ουσία τον πρώην Ρώσο πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια τον Μάρτιο.

Ο άντρας και η γυναίκα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Salisbury District. Η αστυνομία του Wiltshire ανακοίνωσε πως δεν είναι σαφές αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το ζευγάρι βρέθηκε αναίσθητο στον δρόμο Muggleton το βράδυ του Σαββάτου.

Αρχικά η αστυνομία ανέφερε πως μπορεί το ζευγάρι να έκανε χρήση από μολυσμένη παρτίδα ηρωίνης ή κρακ κοκαΐνης. “Συνεχίζονται οι περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί η ουσία που οδήγησε στην κατάρρευσή τους. Εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο. Δεν είναι ακόμη σαφές αν έχει διαπραχθεί έγκλημα”.

Η αστυνομία του Wiltshire ανακοίνωσε ότι χαρακτηρίζει το περιστατικό σημαντικό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Θα εκκενωθούν ορισμένες τοποθεσίες που σύχναζε το ζευγάρι πριν βρεθεί αναίσθητο ως προληπτικό μέτρο.
“Οι πολίτες μπορεί να δουν αυξημένη αστυνομική παρουσία γύρω από το Amesbury και το Salisbury” τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η υπόθεση Σκριπάλ

Το περιστατικό έρχεται τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας του 66χρονου Σεργκέι Σκριπάλ και της 33χρονης κόρης του Γιούλια με τον χημικό παράγοντα Novichok. Είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε παγκάκι στο Salisbury στις 4 Μαρτίου.

Οι δυο τους κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο του Salisbury. Είχαν μείνει για εβδομάδες σε τεχνητό κώμα.

“Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε χημικός παράγοντας για να γίνει αυτό είναι συγκλονιστικό. Έχει ανατραπεί η ζωή μου. Ξύπνησα με τα νέα ότι είχαμε δηλητηριαστεί. Είμαστε τόσο τυχεροί που ζήσαμε. Η ανάρρωσή μας ήταν αργή και εξαιρετικά επώδυνη. Όσο προσπαθώ να συμβιβαστώ με τις καταστροφικές αλλαγές που μου προκάλεσαν σωματικά και συναισθηματικά, κάνω ένα βήμα τη φορά και θέλω να βοηθήσω μέχρι να αναρρώσει πλήρως ο πατέρας μου. Ελπίζω μακροπρόθεσμα να επιστρέψω στην πατρίδα μου” είχε δηλώσει η Γιούλια Σκριπάλ μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις