Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Xρόνια μετά τη σεξουαλική επίθεση σπάει τη σιωπή της – «Ένιωθα παγωμένη, σαν να είχα παραλύσει»

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Xρόνια μετά τη σεξουαλική επίθεση σπάει τη σιωπή της – «Ένιωθα παγωμένη, σαν να είχα παραλύσει»
Reuters

Άλλο ένα θύμα του Χάρβεϊ Γουάινστιν σοκάρει με τις αποκαλύψεις της σεξουαλικής επίθεσης που δέχτηκε το 2010 από τον άλλοτε διάσημο παραγωγό του Χόλιγουντ. Ο 70χρονος εκτίει ποινή 23 χρόνων στις φυλακές της Νέας Υόρκης, αφού καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού. 

Μία θεραπεύτρια μασάζ κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου για την υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν ότι είχε μία σειρά από συναντήσεις με τον τότε κορυφαίο κινηματογραφικό παραγωγό, το 2010, κατά τις οποίες της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Εκείνη ήταν 28 χρόνων και πήγε να κάνει μασάζ στο δωμάτιο του Γουάινστιν σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς στο Χόλιγουντ.

Περίπου 40′ λεπτά αργότερα, όταν η εργασία της τελείωσε και εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο για να πλύνει τα χέρια της, ο παραγωγός μπήκε μέσα, έκλεισε την πόρτα και ξεκίνησε να αυνανίζεται μπροστά της!

Όταν εκείνη τον ρώτησε «τι κάνεις;» και του επισήμανε πως δεν θέλει να δει αυτή την πράξη, εκείνος επέμεινε, σαν να μην την ακούει καν.

«Του είπα να πάει στο άλλο δωμάτιο και να φορέσει τα ρούχα του, αλλά δεν το έκανε. Ήμουν τρομοκρατημένη. Νόμιζα ότι θα με βιάσει», είπε η γυναίκα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ο Γουάινστιν την έσπρωξε και τέλος άγγιξε το στήθος της παρά τη θέλησή της.

«Ήμουν σε σοκ, ένιωθα παγωμένη, σαν να είχα παραλύσει», είπε η γυναίκα, που ήταν η δεύτερη από τις πέντε που κατηγόρησαν τον διάσημο κινηματογραφικό παράγοντα για σεξουαλική επίθεση.

Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Σεξουαλικό αρπακτικό»

Όπως κατέθεσε η γυναίκα, μετά το πρώτο περιστατικό, ο Γουάινστιν τηλεφώνησε για να την ξαναδεί. Εκείνη συμφώνησε με τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρχει σεξουαλική επαφή μεταξύ τους.

Παρότι της το εγγυήθηκε, δεν κράτησε τον λόγο του. Μετά το μασάζ, εκείνος άνοιξε τη ρόμπα του και της έδειξε το μόριό του. Η ίδια απέφυγε την οποιαδήποτε επαφή, ωστόσο, δέχτηκε να τον περιποιηθεί στο πόδι όταν εκείνος είχε τραυματιστεί.

Όπως κατέθεσε όμως, ακόμα και τότε, ο Γουάινστιν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και όταν εκείνη τελείωσε το μασάζ, άρχισε πάλι να αυνανίζεται μπροστά της…

Τέλος, είπε ότι είδε τον Γουάινστιν άλλη μία φορά αρκετούς μήνες αργότερα, όταν του σύστησε έναν φίλο της συγγραφέα στο Λος Άντζελες. Για 4η φορά ο παραγωγός εκμεταλλεύτηκε μία στιγμή που βρέθηκαν οι δύο τους και άρχισε ξανά να αυνανίζεται, πιάνοντας πάλι το στήθος της.

«Αυτή τη φορά ούρλιαξα, αλλά δεν πήγα στην αστυνομία, γιατί τρόμαξα. Ταπεινώθηκα. Δουλεύω με πελάτες υψηλού επιπέδου που με εμπιστεύονται», είπε και εξήγησε:

Αν δημοσιοποιούσα ότι δέχτηκα σεξουαλική επίθεση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και δεν κέρδιζα, δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με τους πελάτες μου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις