Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απορρίφθηκε μία κατηγορία! Μικρή νίκη για τους δικηγόρους του

Χάρβεϊ Γουάινστιν
Φωτογραφία: Reuters

Η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν εξακολουθεί να απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο και πλέον οι συνήγοροί του έχουν έναν λόγο για να πανηγυρίζουν…

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε μία από τις έξι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί στον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν. Απόφαση που αποτελεί μια μικρή νίκη για τους συνηγόρους του που εξακολουθούν να ζητούν την απόρριψη όλης της υπόθεσης σε βάρος του πελάτη τους.

Πριν ανακοινώσει ο δικαστής την απόφασή του, οι εισαγγελικές αρχές είχαν αποδεχτεί να αποσυρθεί η κατηγορία σε σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Λούτσια Έβανς, μιας επίδοξης ηθοποιού που ισχυριζόταν ότι ο Γουάινστιν την εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα το 2004. Ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, είπε ότι ένα έγγραφο αντέκρουε την εκδοχή που προέβαλε η ενάγουσα.

Χάρβεϊ Γουάινστιν

Το έκανε… με την συγκατάθεσή της αναφέρει το έγγραφο

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Έβανς φέρεται να δήλωνε ότι πράγματι συνευρέθηκε ερωτικά με τον Γουάινστιν, αλλά με τη συγκατάθεσή της, προκειμένου να πάρει έναν ρόλο.

Το έγγραφο αυτό μέχρι τώρα ήταν εν γνώσει μόνο του δικαστή, της εισαγγελίας και των συνηγόρων του παραγωγού.

“Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη”, σχολίασε ο Μπράφμαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εισαγγελία θα πρέπει να ασκήσει δίωξη στην Έβανς για ψευδορκία.

Στην προσπάθειά τους να απορριφθεί η υπόθεση στο σύνολό της, οι δικηγόροι του Γουάινστιν έδωσαν στις αρχές Αυγούστου στοιχεία που έχουν ως στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία άλλης μίας από τις τρεις γυναίκες που δηλώνουν θύματα του Γουάινστιν.

“Το θέμα δεν είναι να στιγματίσουμε τα θύματα, ή να υπονοήσουμε ότι μια γυναίκα που καταθέτει τη μαρτυρία της δεν πρέπει να γίνει πιστευτή. Πρόκειται όμως για μια απόδειξη ότι το πρόσωπο που κατέθεσε είπε ψέματα“, σχολίασε ο Μπράφμαν.

Η υπόθεση Χάρβεϊ Γουάινστιν

Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο 66χρονος Γουάινστιν συνελήφθη στα τέλη Μαΐου στη Νέα Υόρκη, οκτώ μήνες αφότου πολλές γυναίκες άρχισαν να τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή βιασμό. Ο ίδιος δεν αρνείται ότι είχε ερωτικές επαφές με τις γυναίκες που σήμερα δηλώνουν θύματα, αλλά υποστηρίζει ότι όλα έγιναν με τη συγκατάθεσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις